مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد + مزایا معایب 1402


مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد
سوالی دارید ؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

تماس از سراسر کشور : 909 9075307

مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد و بررسی مزایا و معایب ادامه تحصیل در هر کدام از این واحدهای دانشگاهی برای آن دسته از داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های مختلف در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دارند، بسیار حائز اهمیت می باشد. بسیاری از متقاضیان از سیستم های آموزشی کشور اطلاعات کافی ندارند و موقع انتخاب رشته، در ارتباط با دانشگاه های مختلف و روند ادامه تحصیل در هر یک از این واحدها دچار سردرگمی می شوند.

دانشگاه سما یکی از این واحدهای آموزشی و زیر مجموعه دانشگاه آزاد است که علاقه مندان به تحصیل در رشته های بدون آزمون و با آزمون اطلاع چندانی از این دانشگاه ندارند. از این رو می خواهند تفاوت این دو واحد دانشگاهی را بدانند. از این رو در ادامه قصد داریم با مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد، میزان اعتبار مدرک هر کدام مزایا و معایب ادامه تحصیل در این دو دانشگاه را بررسی کنیم.

معرفی دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی که در سال 1361 تاسیس شد، در حال حاضر یکی از معتبرترین واحدهای آموزشی کشور است. دانشجویان بسیاری در سال های اخیر از این دانشگاه فارغ التحصیل و به بازار کار معرفی شده اند. بسیاری از افرادی که در مرحله انتخاب رشته قرار دارند، این سوال برایشان پیش می آید که تعداد واحدهای دانشگاه آزاد و رشته‌ های تحصیلی آن چقدر است؟ باید بگوییم که تعداد کل واحدهای دانشگاه آزاد 134 واحد است که در همه استان ها و شهرهای بزرگ کشور و بسیاری از شهرستان های کوچک دارای واحدهای آموزشی مختلفی می باشد.

در ارتباط با رشته های تحصیلی باید بگوییم که برخی از واحدهای دانشگاه آزاد رشته های خاصی را ممکن است ارائه نکنند، اما تمام رشته های شاخه نظری و گروه هنر و زبان در دانشگاه آزاد ارائه می‌ شوند و داوطلبان در رشته های بدون آزمون و با آزمون این دانشگاه می توانند در مقاطع مختلف ادامه تحصیل دهند.

در رابطه با اعتبار مدرک دانشگاه آزاد باید اشاره کنیم که اعتبار این دانشگاه از دو جهت اعتبار داخلی و اعتبار خارجی مورد بررسی است. طبق آیین نامه وزارت علوم اعتبار داخلی مدرک دانشگاه آزاد با مدرک سراسری برابری می کند و افرادی که در این دانشگاه در رشته های مختلف ادامه تحصیل می ‌دهند، می ‌توانند به بازار کار جذب شوند. در ارتباط با اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در خارج از کشور باید گفت که اساتید دانشگاه های خارجی با دانشگاه سراسری کشور و اعضای هیئت علمی دانشگاه سراسری بیشتر آشنا هستند. اما فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف در خارج از کشور می توانند روی این مدرک حساب کنند. بر اساس آمار رسمی مدرک دانشگاه آزاد پس از دانشگاه های دانشگاه سراسری از نظر اعتبار در مرتبه دوم قرار دارد.

معرفی دانشگاه آزاد اسلامی

از نظر شهریه نیز همانگونه که می دانید میزان شهریه برای هر رشته و بر اساس های مختلف متفاوت می باشد و این واحد دانشگاهی شهریه ای را به عنوان مبلغ شهریه ثابت دریافت می کند. و براساس واحدهای درسی عملی و تئوری، در کنار شهریه ثابت، شهریه متغیر را نیز از دانشجویان اخذ می کند. در رشته های علوم پزشکی، فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی و هنر براساس جدول زیر، میزان شهریه پرداختی در هر یک از مقاطع متفاوت می باشد. متقاضیان می توانند برای مشاهده شرایط تخفیف شهریه دانشگاه آزاد به سایت رسمی این دانشگاه مراجعه کنند.

عنوان رشته تحصیلی میزان شهریه ثابت دریافتی
رشته علوم پزشکی از مبلغ 3/000/000 تا 4/000/000 تومان
رشته فنی-مهندسی از مبلغ 1/600/000 تا 2/300/000 تومان
رشته علوم پایه مبلغ شهریه به میزان 1/400/000 تا 1/900/000 تومان
رشته علوم انسانی میزان شهریه از 1/300/000 تا 1/800/000 تومان
رشته هنر مبلغ شهریه پرداختی از 1/500/000 تا 2/000/000 تومان

 

 اما بسیاری از افراد مایلند در ارتباط با دانشگاه سما نیز اطلاعاتی داشته باشند و مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد و اطلاع از مزایا و معایب هر کدام برای آنها اهمیت بسیاری دارد. از این رو در ادامه لازم است در ارتباط با دانشگاه سما نیز توضیحاتی را ارائه کنیم.

 

 آشنایی با دانشگاه سما

دانشگاه سما در واقع مخفف سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی است که در سال 1370 بر اساس نظر رئیس دانشگاه آزاد و همکاری با وزارت آموزش و پرورش تاسیس شد. دانشگاه سما در واقع یکی از زیر مجموعه های دانشگاه آزاد اسلامی می باشد که زیر نظر واحد دانشگاهی آزاد اسلامی فعالیت می کند. در حال حاضر مسئولیت اداره چند مدرسه و آموزشگاه های زبان خارجی در سراسر کشور بر عهده آموزشکده فنی حرفه ای سما می باشد.

دانشگاه سما در رشته های بدون آزمون و همزمان با اسم نویسی بدون کنکور دانشگاه آزاد در مقاطع مختلف دانشجو می پذیرد و آن دسته از افرادی که شرایط لازم را دارند، می توانند جهت اسم نویسی در دانشگاه در مهلت مقرر اقدام کنند.

توجه داشته باشید واحد دانشگاهی سما فقط در دوره‌ های کاردانی پیوسته پذیرش دانشجو خواهد شد و در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی ناپیوسته رشته ای ارائه  نخواهد داد. علاوه بر این واحدهای خواهران و برادران آموزشگاه فنی حرفه ای به صورت جداگانه برگزار می گردد و کلاس های آنها مختلط نمی باشد.

برای ثبت نام در آموزشکده های فنی حرفه ای سما، افراد باید مدارک مختلف از جمله مدرک دیپلم نظام قدیم یا مدرک دیپلم نظام جدید در رشته های فنی حرفه ای و کاردانش را داشته باشند.

 آشنایی با دانشگاه سما

برای دریافت پاسخ این سوال که آیا دانشگاه سما بهتره یا علمی کاربردی؟ بر روی لینک کلیک نمایید.

 

علاوه بر این ارائه مدرک پیش دانشگاهی در این دانشگاه اجباری نیست. باید اشاره کنیم افرادی که دیپلم ریاضی، تجربی و انسانی دارند، نمی توانند در دانشگاه سما ادامه تحصیل دهند و همخوانی رشته انتخابی در دانشگاه با رشته تحصیلی مقطع دیپلم بسیار اهمیت دارد.

در ارتباط با شیوه ثبت نام باید بگوییم که داوطلبان باید به صورت حضوری به دانشگاه مراجعه کرده و مدارک لازم را از طریق سامانه جامع یکپارچه دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org ارسال نمایند. معمولاً ثبت نام ترم بهمن ماه به صورت حضوری می باشد و برای نوبت مهرماه افراد می توانند از طریق سایت مذکور اقدامات لازم را انجام دهند.

لازم به ذکر است که فرایند اسم نویسی در دانشگاه سما همزمان با دانشگاه آزاد صورت خواهد گرفت و شرایط اعلام شده در این دانشگاه همانند فرایند ثبت نام در دانشگاه های آزاد می باشد.

اطلاعیه

دانشگاه سما یکی از زیر مجموعه های دانشگاه های آزاد اسلامی است. 

 

آموزشکده های فنی حرفه‌ای ساختمان سما کدام اند؟

 در حال حاضر حدود ۱۱۷ آموزشکده فنی حرفه ای در سطح کشور فعالیت می‌کنند و بالای ۶۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در هر کدام از این واحدها می باشند. تعدادی از دانشگاه های سما وجود دارند که در ادامه هر کدام از این واحدها را معرفی خواهیم کرد. رشته های مقطع کاردانی در آموزشکده های فنی حرفه ای فقط در واحدهای دانشگاهی سما ارائه نمی‌ شوند، بلکه برخی از واحدهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز دوره های تحصیلی مقاطع مختلف کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته برگزار خواهند کرد.

واحد های فنی حرفه ای سازمان سما

دانشگاه سما اسلامشهر واحد آموزشی  سما مشهد دانشگاه سما بندر عباس واحد آموزشی  سما قوچان دانشگاه سما امیدیه واحد آموزشی سما سبزوار
مرکز دانشگاهی سما کرج دانشگاه سما تایباد دانشگاه سما ارومیه واحد سما تربت جام واحد آموزشی  سما تبریز واحد آموزشی سما لاهیجان
واحد آموزشی سما نیشابور واحد آموزشی سما شهرکرد واحد آموزشی سما ورامین واحد آموزشی سما رباط کریم واحد آموزشی سما دماوند واحد دانشگاهی سما بابل
واحد آموزشی  سما پاکدشت واحد سما اندیشه واحد سما اسلامشهر دانشگاه سما بوشهر واحد سما ایلام واحد سما کرج
واحد سما مبارکه واحد سما نجف آباد واحد سما شهرضا واحد سما خمینی شهر دانشگاه سما خوراسگان دانشگاه سما کرمانشاه
واحد دانشگاهی سما کاشان واحد آموزشی سما خوی واحد دانشگاهی سما خلخال واحد آموزشی سما دزفول واحد آموزشی سما میاندوآب مرکز دانشگاهی سما مهاباد
مرکز آموزشی سما ارومیه دانشگاه سما ساری دانشگاه سما میانه واحد آموزشی  سما ممقان واحد دانشگاهی سما ملکان مرکز آموزشی سما مرند
واحد آموزشی سما عجب شیر واحد آموزشی سما بناب واحد آموزشی سما تبریز واحد آموزشی سما اندیشه مرکز آموزشی سما سهند مرکز آموزشی سما شبستر

 

 رشته های واحد دانشگاهی سما

رشته هایی که در واحدهای دانشگاه سما ارائه می‌شود، متنوع می باشند و افراد در صورت عدم مشاهده رشته مورد علقه خود در فهرست رشته های مورد پذیرش، می توانند قبل از ثبت نام بدون آزمون در هر کدام از این رشته ها در دانشگاه های دیگری اقدام به تکمیل فرایند ثبت نام خود کنند. لیست رشته های سازمان سما در موارد زیر خلاصه می شود:

کد رشته محل عنوان رشته تحصیلی کد محل دانشگاه انتخابی جنسیت مورد پذیرش نوع نظام آموزشی
21308 رشته امور اداری بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
21301 رشته حسابداری بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
21408 رشته تربیت بدنی بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
40618 رشته نقشه کشی صنعتی بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
40132 رشته الکتروتکنیک بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
40100 رشته الکترونیک عمومی بدون آزمون  455 زن و مرد تمام وقت
40680 رشته مکانیک خودرو بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
40943 رشته عمران بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
41052 رشته نرم افزار کامپیوتر بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
60268 رشته فتوگرافیک گرافیک بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت
60206 رشته معماری بدون آزمون 455 زن و مرد تمام وقت

 

 در خصوص ظرفیت پذیرش در رشته های واحد دانشگاه سما این نکته حائز اهمیت است که تمامی رشته ها در آموزشکده واحدهای دختران و واحدهای پسران ارائه می‌ شود. جهت انتخاب رشته و ثبت نام، متقاضیان بعد از وارد شدن به سایت دانشگاه آزاد می توانند حداکثر ۲۰ رشته محل را انتخاب کنند و حتی یک رشته را حداکثر در ۲۰ واحد دانشگاهی می توانند انتخاب نمایند. تا اینجا به بررسی دو دانشگاه سما و آزاد پرداختیم. از آنجا که مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است، در ادامه می خواهیم در ارتباط با مزایا و معایب تحصیل در این دو واحد آموزشی توضیحاتی را ارائه کنیم.

 مقایسه شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

جهت اطلاع از قوانین حذف و اضافه دانشگاه آزاد بر روی لینک مربوطه کلیک کنید. 

 

مقایسه شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

همانگونه که اشاره شد دانشگاه سما زیر مجموعه کوچکتر دانشگاه آزاد است و نام دیگر آموزشکده فنی حرفه ای است. در دانشگاه سما تنها رشته های فنی حرفه ای از جمله نرم افزار کامپیوتر، الکترونیک، ساختمان و حسابداری و … ارائه می شود و مدرکی که در این دانشگاه صادر می شود، در مقطع کاردانی پیوسته یا فوق دیپلم می باشد.

 در واقع باید بدانید که دانشگاه سما تنها در مقطع کاردانی پیوسته پذیرش دانشجو دارد و همه رشته های ارائه شده در این واحد نیز بدون آزمون می باشند. در واقع برای ورود به دانشگاه شما، نیاز به شرکت در کنکور سراسری نیست و افراد می ‌توانند بر اساس علایق خود دست به انتخاب رشته بزنند. در واحدهای دانشگاه آزاد رشته های فنی حرفه ای و کاردانش ارائه می شوند، اما واحدهای آموزشی دانشگاه سما به این دلیل که به طور اختصاصی در این رشته ها پذیرش دانشجو دارند، از لحاظ داشتن کارگاه ‌ها، کلاس های عملی و امکانات آموزشی در رشته های فنی خدمات بیشتری را ارائه می‌ دهند و قطعاً گزینه بهتری برای آن دسته از افرادی هستند که می‌ خواهند در این رشته تحصیل کنند.

در مجموع شرایط پذیرش دانشگاه آزاد و دانشگاه سما مانند یکدیگر است و افراد باید مدرک دیپلم نظام قدیم و نظام جدید فنی و حرفه ای کاردانش را ارائه دهند. جهت ثبت نام داوطلبان می توانند در رشته متناسب با رشته فارغ التحصیلی خود اسم نویسی نمایند. به طور مثال آن دسته از افرادی که دیپلم گرافیک دارند، نمی توانند در رشته نرم افزار ثبت نام نمایند و باید حتما وارد رشته گرافیک شده و در همان رشته مشغول به تحصیل شوند. انتخاب های مجاز جهت اسم نویسی در دانشگاه سما حداکثر ۲۸ کد رشته محل می باشد. ضمناً افرادی که مایل به ادامه تحصیل در دانشگاه سما ستند، اصلا نیازی به ارائه مدرک پیش دانشگاهی ندارند. اما تفاوتی که بین دانشگاه آزاد و دانشگاه سما در شرایط برگزاری کلاس ها وجود دارد این است که در دانشگاه سما کلاس های دانشجویان خانم و آقا به صورت جداگانه برگزار می شود.

 

مقایسه مدرک دانشگاه آزاد و دانشگاه سما

یکی از دیگر مواردی که باعث می شود که افراد به مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد بپردازند، مدرک دانشگاهی صادر شده است هر کدام از این واحدها می باشد. بسیاری از داوطلبان از این موضوع نگران هستند که ارزش مدرک کدام دانشگاه بیشتر است. بر اساس اعلام مرکز پذیرش و آموزش دانشگاه آزاد، هیچ نوع تفاوتی بین اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و دانشگاه سما وجود ندارد و داوطلبان می ‌توانند این اطمینان را داشته باشند که با داشتن مدرک فارغ التحصیلی دانشگاه سما هم می توانند در دانشگاه سراسری و هم دانشگاه آزاد در مقاطع تحصیلی بالاتر از جمله کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته و دکتری ادامه تحصیل دهند و شرایط ورود به بازار کار برای این دسته از افراد فراهم خواهد بود.

باید توجه داشته باشید که عنوان فارغ التحصیلی در دانشگاه سما در مدرک دانشگاهی دانشجویان قید خواهد شد ولی این موضوع نمی‌تواند در آینده تحصیلی و عدم اعتبار مدرک آنها تأثیرگذار باشد. در کنار شرایط پذیرش و مدرک دانشگاهی، یکی دیگر از فاکتور هایی که در هنگام مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد باید به آن توجه داشته باشید، میزان شهریه این دو دانشگاه است که در ادامه توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم کرد.

بررسی تفاوت شهریه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

همانگونه که اشاره شد دانشگاه آزاد در مقاطع مختلف تحصیلی در هر ترم شهریه ای را به عنوان شهریه ثابت دریافت می‌ کند و بعد از آن با توجه به تعداد واحدها در هر ترم و بر اساس تئوری و عملی بودن آنها، هزینه ای به عنوان شهریه متغیر نیز به اضافه شهریه ثابت دریافت خواهد کرد. در رشته های علوم پزشکی میزان شهریه ثابت از 3 میلیون تا 4 میلیون تومان در هر ترم متغیر خواهد بود. در رشته های فنی حرفه ای، علوم پایه، علوم انسانی و هنر نیز مبلغ شهریه از یک میلیون تومان شروع می ‌شود و تا ۳ میلیون تومان نیز متفاوت خواهد بود. علاوه بر این شهریه متغیر هر ترم نیز محاسبه خواهد شد.

از آنجا که دانشگاه های سما تحت نظر مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند، بنابراین از نظر دریافت شهریه ثابت و متغیر تفاوتی ندارند و دانشجویانی که در مقطع کاردانی پیوسته تحصیل می کنند، به یک میزان باید شهریه پرداخت نمایند. در واقع آن دسته از داوطلبانی که قصد ورود به دانشگاه سما را دارند، باید مبلغی را به عنوان شهریه ثابت دانشگاه سما پرداخت نمایند. شهریه ثابت دانشگاه سما بر اساس نوع رشته و سال ورود به این واحد دانشگاهی می تواند متغیر باشد. البته شهریه تا پایان فارغ التحصیلی برای هر ترم ثابت محاسبه می ‌شود و شهریه متغیر نیز باید در نظر گرفته شود. در سال قبل میزان شهریه ثابتی که برای دوره کاردانی پیوسته در دانشگاه سما معین شد، در حدود یک میلیون و صد هزار تومان هر ترم بود و قطعاً در سال جدید این مبلغ بیشتر خواهد شد.

بررسی مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

برای اطلاع از سامانه ثبت نام دانشگاه آزاد بر روی لینک کلیک نمایید. 

 

بررسی مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

همانطور که اشاره شد تحصیل در دانشگاه آزاد و دانشگاه سما هر کدام شرایط خاص خود را دارد، اما بر اساس نوع پذیرش و دریافت شهریه شرایطی دانشگاه یکسان می باشد و افراد می توانند بر اساس علایق خود در رشته های مختلف در هر کدام از این واحدهای آموزشی ادامه تحصیل دهند. برای اطلاع بیشتر، در ادامه لازم است به بررسی مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد بپردازیم.

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه آزاد

 از مزایای تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی باید به ساختمان‌ های تازه تاسیس این دانشگاه، امکانات تحصیلی و رفاهی بالا و غذاهای با کیفیت مناسب اشاره کرد. البته نحوه تدریس در دانشگاه آزاد و دولتی یکسان است و درست به یک شیوه می باشد. در سال‌های اخیر ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد بسیار زیاد بوده است و همین امر باعث ایجاد رقابت در پذیرش بدون آزمون این دانشگاه شده است.

از دیگر مزایای دانشگاه آزاد باید به بالا بودن تعداد دانشگاه های تاسیس شده در سرتاسر کشور اشاره کرد که همین باعث شده است افرادی که در مناطق محروم به دنبال ادامه تحصیل و جویای علم هستند ،در رشته های مورد علاقه خود مشغول به تحصیل شوند و در آینده شرایط کاری بهتری داشته باشد. برای افراد شاغل که می خواهند مهارت های خود را بیشتر کنند، انتخاب دانشگاه آزاد در اولویت است، چرا که واحدهای اموزشی این دانشگاه، در شهرهای کوچک نیز وجود دارند و دروس مختلف در مقاطع مختلف کارشناسی، ارشد و دکتری نیز ارائه می‌ شوند.

از دیگر مزایای دانشگاه آزاد می توان به بالا بودن کلاس های ارائه شده مانند دانشگاه سراسری اشاره نمود. اساتید باید به طور کامل دروس ارائه شده را تدریس نمایند. اما تعداد واحدهای درسی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سایر دانشگاه ها کمتر است و دانشجویان سریع تر می توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند.

 اما از مهمترین معایب دانشگاه آزاد می توان به اعتبار مدرک دانشگاهی آن نسبت به دانشگاه‌ های سراسری اشاره کرد. از آنجا که بسیاری از افراد به دنبال داشتن مدرک معتبرتر هستند، ترجیح می دهند در دانشگاه سراسری ادامه تحصیل دهند و در آینده شرایط مهاجرت بهتری را خواهند داشت. در ادامه به مزایا و معایب دانشگاه سما نیز خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه سما

 همانگونه که اشاره کردیم دانشگاه سما در واقع سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی است که رشته ‌های مختلف فنی حرفه ای را در مقطع کاردانی ارائه خواهد کرد. بنابراین یکی از مزیت ‌های این دانشگاه این است که افرادی که علاقمند به تحصیل در رشته های فنی هستند، می ‌توانند در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند و مدرک فوق دیپلم خود را دریافت نمایند.

از آنجا که این دانشگاه زیر مجموعه دانشگاه آزاد می باشد، از نظر شهریه نیز برای افرادی که می خواهند در دانشگاه های شما برای ادامه تحصیل شرایط مناسبی فراهم است.

یکی از بهترین مزایای سازمان سما این است که افراد نیازی به ارائه مدرک پیش دانشگاهی ندارند و می‌ توانند برای ثبت ‌نام بدون آزمون در مقطع کاردانی پیوسته اقدام کنند.

اما یکی از مهمترین معایب تحصیل در دانشگاه سما این است که افرادی که در شاخه های نظری از جمله ریاضی، علوم تجربی و انسانی تحصیل کرده اند، نمی توانند در این دانشگاه ثبت نام کنند و تنها افرادی که در رشته های فنی حرفه ای در هنرستان تحصیل کرده‌ اند، می ‌توانند در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

لزوم همخوانی رشته تحصیلی در هنگام فارغ التحصیلی از مدرسه با رشته انتخابی دانشگاه یکی دیگر از محدودیت ‌های دانشگاه سما می باشد که باید آن را مد نظر قرار دهید.

علاوه بر این افراد متقاضی تنها می‌ توانند در مقطع کاردانی پیوسته در این واحد آموزشی مشغول به تحصیل  شوند و امکان تحصیل در در مقاطع بالاتر از جمله کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته و دکتری وجود ندارد. از این رو ما توصیه می کنیم که بعد از مطالعه این مقاله در ارتباط با جزئیات رشته های تحصیلی ارائه در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد و شرایط هرکدام تحقیق و بررسی کنید تا بتوانید آینده تحصیلی بهتری را برای خود رقم بزنید. چنانچه نیازمند دریافت مشاوره در فرایند بررسی و مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد هستید، می توانید با کارشناسان ما در آکادمی ایران تحصیل تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار دهند و شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنند.

اطلاعیه

یکی از محدودیت های دانشگاه سما این است که تنها در مقطع کاردانی پیوسته و تنها در رشته های فنی و کاردانش پذیرش دانشجو دارد. 

جدیدترین اخبار پیرامون دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 

 

جدیدترین اخبار پیرامون دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 

تبدیل واحدهای آموزشی سما به دانشکده های مهارت کارآفرینی

سرپرست واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس، ملارد و صفادشت عنوان کرد: هدف دانشگاه سما ورود به صنایع و حل  چالش‌ ها و مسائل صنعت و خدمات کشور با استفاده از توانمندی‌ های علمی این مرکز دانشگاهی است.

به گزارش خبرگزاری برنا، عبدالله قاسمی پیر بلوطی اظهار کرد: موضوعات مطرح شده در ارتباط با توافق نامه بین معاونت سما استان تهران با دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس جهت الحاق دانشکده های کار آفرینی و مهارتی به واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی تهران می‌ تواند باعث ارتقای فارغ التحصیلان این دانشگاه و تغییر شرایط شود.

تفاهم‌ نامه همکاری اداره کل فنی و حرفه‌ ای یزد و دانشگاه آزاد امضا شد

خبرنگار گروه استان‌ های خبرگزاری آنا از یزد، اعلام کرد تفاهم‌ نامه موافقت و همکاری بین اداره کل فنی و حرفه‌ ای یزد و دانشگاه آزاد اسلامی این استان، در جلسه‌ ای با حضور محمدرضا دهقانی‌ اشکذری رئیس این دانشگاه امضا شد. از اهداف این تفاهم‌ نامه همکاری باید به توانمند کردن فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه آزاد و به منظور برآورده کردن نیاز کشور به نیروهای انسانی ماهر و برخوردار از تجارب مهارتی و فنی و حرفه‌ ای اشاره نمود. 

برای اطلاع از ثبت نام جذب هیئت علمی دانشگاه آزاد نوبت دوم بر روی لینک کلیک نمایید. 

 

خلاصه مطالب

 در این مقاله به بررسی و مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد پرداختیم. بسیاری از افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا هستند، قبل از هر چیز می خواهند با مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد به مزایا و معایب تحصیل در هر کدام از این دو واحد دانشگاهی پی ببرند تا بتوانند دید وسیع تری نسبت به آینده تحصیلی خود داشته باشند. در این مطلب سعی کردیم بعد از معرفی هر کدام از این واحدها، در ارتباط با شرایط پذیرش، میزان شهریه و همچنین مزایای و معایبی که تحصیل در هر کدام از این دانشگاه ها دارد، اشاره کنیم.

باید بگوییم که شرایط پذیرش دانشگاه و همچنین میزان شهریه ای که افراد برای هر ترم خود می پردازند مشابه یکدیگر است. همچنین از نظر اعتبار، دانشگاه سما مدرک معتبری مانند دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می دهد، چرا که این واحد زیر نظر مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی فعال می باشد. پس از مطالعه این مقاله، چنانچه شما عزیزان در ارتباط با مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد نیازمند کسب اطلاعات تکمیلی هستید، می توانید با مشاوران مجرب مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس بگیرید تا بهترین راهنمایی ها را در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

جهت دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.

 

به این پست امتیاز دهید

سوالی دارید ؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

تماس از سراسر کشور : 909 9075307

در مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد به چه نکاتی باید توجه کرد؟

در مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد باید به شرایط پذیرش، میزان شهریه، رشته های ارائه شده و اعتبار مدرک توجه کنید. 

مزایا و معایب دانشگاه آزاد و سما چیست؟

در این مقاله به بررسی مزایا و معایب هر یک از این دو واحد دانشگاهی اشاره کردیم.

دانشگاه سما در چه مقاطعی دانشجو می پذیرد؟

این دانشگاه فقط در مقطع کاردانی و در رشته های بدون آزمون پذیرش دانشجو دارد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا