کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ + شرایط صدور و تمدید


آیا می دانید شرایط اخذ و تمدید کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ داوطلبانی که مایل به دریافت گواهینامه مهارت فنی حرفه ای می‌باشند، بایستی متناسب با جدول زمانبندی، در زمان‌های مقرر برای شرکت در آزمون‌های کتبی و عملی حاضر شده و در صورت کسب نمره مجاز، مدرک مربوطه را کسب نمایند. گفتنی است که صدور و استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای تنها از طریق سامانه این سازمان انجام می‌پذیرد و نیازی به مراجعه حضوری نمی‌باشد.

در این مقاله با جزئیات بیشتری به این موضوع می‌پردازیم و خواهیم دید که روش اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ همچنین، چنانچه علاقه مندان درباره هر کدام از مراحل و بخش‌های دریافت گواهینامه با سؤال و ابهامی مواجه شدند، از طریق تماس با شماره 9099075307 و ارتباط با کارشناسان ایران تحصیل و طرح سؤالات خود، می‌توانند همه راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند.

دلیل کسب کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟

در دنیای امروز که تحصیلات حرف اول را در اشتغال و وارد شدن به دنیای کار می زند، اکثریت جامعه به دنبال ورود به رشته‌های مختلف می‌باشند. اما گاهی امکان ورود به دانشگاه برای برخی از افراد وجود ندارد و یا به دنبال روش‌های سریعتر جهت دریافت مدرک می‌باشند.

سازمان فنی حرفه ایی یکی از بهترین نهادها جهت اعطای گواهینامه مهارت به افراد در رشته‌های مختلف فنی است. به نحوی که متقاضیان می‌توانند پس از گذراندن یک دوره کوتاه مدت و یا حتی بدون شرکت در کلاس‌ها، با گذراندن آزمون‌های کتبی و عملی و کسب نمره مجاز در رشته های آزمون ادواری فنی حرفه ای، از صدور کارت مهارت فنی حرفه ای بهره مند شوند.

این کارت به دلیل آنکه در تمام سازمان و شرکت‌ها و شرکت‌ها دارای اعتبار می‌باشد، از طرفداران زیادی برخوردار می‌باشد. به طوری که می‌توان آن را در 70 کشور دنیا ارائه و از مزیت‌های آن استفاده نمود.  البته داشتن شرایط اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای نیز برای این منظور الزامی می‌باشد.

شرایط اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟

اگر در مورد شرایط اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای کنجکاو باشید، باید بگوییم که شرایط خاص یا دشواری برای آن در نظر گرفته نشده است و تنها اگر از موارد زیر برخوردار باشید، می‌توان گواهینامه مربوطه را دریافت نمایید. البته این گزینه‌ها بیشتر مربوط به شرایط ثبت نام آزمون ادواری فنی حرفه ای می‌باشد، اما در مورد آزمون‌های هماهنگ این سازمان نیز موارد تفاوت خاصی ندارند.

  • برخورداری از حداقل میزان تحصیلات مطابق با استانداردهای رشته مربوطه. متقاضیانی که در رشته کار دانش آموزش و پرورش تحصیل کرده‌اند، در صورت ارائه معرفی نامه از سوی این سازمان، شامل بند مذکور نخواهند بود.
  • برخورداری از گواهینامه مهارت پیش نیاز
  • داشتن حداقل سن 18 سال
  • برخورداری از سلامت روحی و سمی جهت انجام امور مربوطه
  • برخورداری از کارت پایان خدمت، کارت معافیت کفالت، پزشکی دائم، معافیت دائم زمان صلح یا معافیت تحصیلی برای آقایانی که مشمول دوره سربازی می‌باشند.
  • طلاب حوزه های علمیه

نحوه صدور کارت مهارت فنی حرفه ای

در سال‌های اخیر با اینترنتی شدن تمام مراحل صدور و استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای خوشبختانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری نبوده و متقاضیان می‌توانند از طریق سامانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، برای این امر اقدام نمایند. برای اینکه بدانیم مراحل دقیق کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ به توضیحات زیر توجه فرمایید.

  • آدرس اینترنتی  portaltvto.com را در مرورگر خود وارد نمایید. از آنجا که ابتدا بایستی هزینه صدور کارت مهارت فنی حرفه ای پرداخت شود، بر روی گزینه پرداخت هزینه آزمون که در بالای صفحه قرار دارد را لمس کنید.

 

  • در پنجره بعد، اطلاعات خواسته شده اعم از کد ملی، ملیت، پاسپورت، نوع آزمون، و کد امنیتی خود را وارد نمایید. در نهایت بر روی گزینه ” جستجو” کلیک کنید.

 

  • حال می‌توانید لیست گواهینامه‌های که برایتان صادر شده است را مشاهده فرمایید. البته ممکن است که این گواهینامه‌ها در دو بخش پرداخت شده و پرداخت نشده جای گرفته باشند. همچنین، امکان دارد که با عبارت ” هنوز رکوردی موجود نیست” نیز مواجه شوید که به معنای آن است که هنوز گواهینامه ایی برایتان صادر نشده است و باید بعد مجدداً برای استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای مراجعه نمایید.

 

  • در مورد کارت‌هایی که در قسمت پرداخت نشده قرار دارند، لازم است که مراحل پرداخت را انجام دهید تا به پردخت شده‌ها منتقل شود. سپس به شما یک شماره شناسایی تعلق خواهد گرفت.

 

  • از این به بعد می‌بایست وارد azmoon.portaltvto شده و با شماره شناسایی که دریافت کرده‌اید و همچنین وارد کردن سایر اطلاعات اعم از کد ملی/شماره پاسپورت، ملیت و کد امنیتی، گواهینامه را به صورت فایل پی دی اف بارگذاری نمایید.

به منظور دریافت نمونه سوالات آزمون ادواری فنی حرفه ای  وارد لینک مربطه شوید.

 

نحوه تمدید کارت مهارت فنی حرفه ای

با توجه به آنکه مدت زمان اعتبار مدرک فنی حرفه ای تا 5 سال بعد از صدور آن می‌باشد، اگر دارندگان مایل به استفاده از مزایای آن باشند، می‌بایست برای تمدید آن اقدام نمایند. حال سؤال این است که شیوه تمدید کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ و چه باید کرد؟

برای این امر لازم است که متقاضیان به یکی از مراکز آموزش فنی حرفه ایی شهر یا استان محل زندگی خود مراجعه نمایند. گفتنی است که جهت تمدید گواهینامه، لازم است که مجدداً در آزمون شرکت نماید.

برای این امر، به همراه داشتن مدارکی همچون اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی، کپی کار مدرک تحصیلی و کارت پایان خدمات، یک قطعه عکس ۳*۴، لیست آزموني گواهینامه، و اصل و تصویر گواهینامه مهارت فاقد اعتبار مربوطه الزامی می‌باشد.

پس از اینکه مدارک تحویل داده شد و فرم نیز تکمیل گردید، اطلاعات شخص در سیستم به ثبت خواهد رسید و مبلغ ثبت نام نیز باید واریز گردد.

زمان آزمون نیز از سوی کارشناس آزمون به اطلاع داوطلب خواهد رسید و شخص می‌بایست در موعد مقرر در آن شرکت کرده و نمره حد نصاب را کسب نماید.

مزایای دریافت کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟

ما در بخش‌های بالا توضیحات مختصری در مورد مزیت‌های صدور و استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای ارائه دادیم. اما خوب است که از مزیت‌های آن را به طور دقیق‌تر ذکر کنیم تا خوانندگان گرامی این مقاله از کاربردهای آن بیشتر آگاه شوند.

  • ورود و معرفی آسانتر به دنیای کار و لیست مشاغل فنی حرفه ای
  • آشنایی بیشتر با مهارت‌های عملی
  • امکان دریافت وام و تسهیلات
  • امکان تدریس در مراکز آموزشی. اگر بتوانید نمره خوبی را امتحان فنی کسب نمایید، امکان مربی گری در مراکز فنی نیز خواهید داشت.
  • دریافت گواهینامه قابل ترجمه در کشورهای خارجی
  • ایجاد تسهیل در صدور ویزا. ( چرا که می‌توان از آن به عنوان یک مدرک رسمی و بین المللی در کشورهای عضو سازمان جهانی استفاده نمود)
  • ادامه تحصیل برای افرادی که موفق به اخذ دیپلم نشده‌اند و می‌توانند دیپلم رسمی فنی آموزش و پرورش را در مدت زمان کوتاه‌تری اخذ نمایند.
  • امکان تطبیق دادن با برخی از واحدهای رشته‌هایی غیر نظری به منظور دریافت دیپلم رسمی از آموزش و پرورش در یک دوره کوتاه مدت
  • امکان آموزش در مراکز فنی حرفه ای
  • امکان اخذ پروانه تأسیس آموزشگاه
  • استفاده برای اخذ پروانه کسب مشاغل مرتبط
  • دارندگان گواهینامه و شاغلین رشته‌های صنایع ساختمان، قالی بافان و صنایع دستی می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم در یکی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با آزمون یا بدون آزمون ادامه تحصیل دهند.
  • امکان کسب ارتقاء شغلی در برخی از مشاغل
  • بالا رفتن احتمال استخدام در سازمان یا شرکت‌های خصوصی و دولتی
  • امکان دریافت وام خود اشتغالی و برخی از مشاغل خانگی
  • احتمال معرفی به مؤسسات و شرکت‌هایی که فراخوان استخدام نیرو می‌دهند
  • جایگزین کردن با مدرک دانشگاهی به عنوان مدرک معادل
  • امکان گذراندن دوره آموزش هجده ماهه تربیت مربی (برابر ۲۸۰۰ ساعت) معادل ۸ سال تجربه
  • امکان گذراندن دوره آموزش هجده ماهه کارگر ماهر (برابر ۲۷۰۰ ساعت) معادل ۷ سال تجربه
  • امکان گذراندن دوره آموزش ۹ ماهه کارگر درجه یک (برابر ۱۲۰۰ساعت) معادل ۶ سال تجربه
  • امکان گذراندن دوره آموزش ۶ ماهه کارگر درجه دو (برابر ۹۰۰ ساعت) معادل ۴ سال تجربه
  • امکان گذراندن دوره آموزش مراکز جوار و ضمن کار. در این دوره فرد کمتر از 6 ماه می‌تواند حداکثر 3 سال تجربه کسب نماید
  • احتمال اعزام به خارج از کشور به عنوان نیروی کار در صورت داشتن شرایط اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای با مدت مأموریت 900 ساعته

جهت آگاهی از نمره قبولی آزمون ادواریفنی حرفه ای بر روی لینک مربوطه کلیک نمایید.

شرایط صدور کارت مهارت فنی حرفه ای کارگران ساختمانی

برای ثبت نام کارت مهارت کارگران ساختمانی مانند سایر مجوزهای صادر شده از سوی دولت متقاضیان باید شرایط لازم را داشته باشند. این شرایط هر ساله توسط سازمان فنی حرفه ای اعلام می‌شود. شرایط دریافت کارت مهارت فنی حرفه ای برای کارگران ساختمانی شامل موارد زیر می‌باشد:

سن متقاضی باید حداقل ۱۵ سال تمام سال شمسی باشد.

فرد متقاضی باید تابعیت کشور ایران را داشته باشد و در صورتی که از اتباع خارجی باشد، کارت اقامت ایران را دریافت کند.

در صورت رسیدن به سن خدمت متقاضی باید کارت پایان خدمت را دریافت نموده باشد.

فرد متقاضی برای دریافت کارت مهارت، باید تحصیلات یا سابقه کار مرتبط با مهارت مورد آزمون داشته باشد و از وجود حرفه مورد نظر در محل زندگی خود مطمئن شود. چراکه حرفه‌های مربوط به کارت مهارت کارگران ساختمانی در سراسر استان‌های کشور وجود ندارد.

ثبت نام کارت مهارت فنی حرفه ای کارگران ساختمانی

از آنجا که در سال‌های اخیر بسیاری از خدمات دولت به صورت اینترنتی ارائه می‌شود، ممکن است بسیاری این سؤال را داشته باشند که سامانه دریافت کارت مهارت فنی حرفه ای کارگران ساختمانی چیست؟ سامانه دریافت کارت مهارت فنی حرفه ای کارگران ساختمانی همان سامانه ثبت نام آزمون‌های ادواری و صنعت ساختمان سازمان فناوری فنی حرفه ای است و در آدرس اینترنتی  advari.irantvto.ir خدمات مختلف ارائه خواهد شد.

متقاضیان ثبت نام کارت مهارت می‌توانند با مراجعه به این سامانه پرداخت برای خرید کارت اعتباری پرداخت هزینه آزمون اقدام کنند و نتایج را پیگیری نمایند. استعلام با کد ملی کارت مهارت کارگران از طریق یکی از سامانه‌های سازمان فنی حرفه ای امکان‌پذیر می‌باشد.

دریافت کارت مهارت فنی حرفه ای برای افراد مزایای بسیاری دارد و و افرادی که این کارت را دریافت می‌کنند، هر ۵ سال یک بار باید برای تمدید اعتبار آن اقدام نمایند. تمدید و صدور کارت مهارت فنی حرفه ای کارگران ساختمانی از طریق سامانه  advari.irantvto.ir صورت می‌گیرد.

خلاصه مطالب

بسیاری از متقاضیان این سؤال را دارند که کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟ و شرایط صدور آن چیست؟ افرادی که در آزمون‌های دواری قبولی می‌شوند، در صورت قبولی در آزمون، می‌توانند گواهی خود را دریافت کنند. برای اخذ مدرک، به فراد کارت مهارت تعلق می‌گیرد و دارای 5 سال اعتبار است. افراد این امکان را دارند که از طریق سایت سازمان فنی حرفه ای هزینه صدور آن را بپردازند.

در این مقاله تلاش کردیم تا علاوه بر ذکر شرایط اخذ و صدور کارت مهارت فنی حرفه ای ، نکات دیگری را در مورد مزایای آن بیان نمودیم. با این وجود، اگر در مورد تمدید کارت مهارت فنی حرفه ای یا نحوه ورود به بازار کار و بهره مندی از موقعیت‌های شغلی آن می‌توانید از ساعت 8 صبح الی 12 شب در همه روزهای هفته از طریق ماره های درج شده در جدول زیر ببا همکاران ما در ارتباط باشید.

برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید. 

به این پست امتیاز دهید

مزایای اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای چیست؟

در این مقاله می توانید در مورد تمامی مزایای اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای مطالعه فرمایید.

آیا برای اخذ کارت مهارت فنی حرفه ای شرایط خاصی لازم است؟

داوطلبان باید از یک سری شرایط اعم از سن، حداقل تحصیلات، سلامتی، و … برخودار بوده و در آزمون کتبی و عملی نمره حد نصاب را بدست بیاورند.

بعد از چه مدتی باید برای تمدید کارت مهارت فنی حرفه ای اقدام کرد؟

با توجه به آنکه مدت زمان اعتبار مدرک فنی حرفه ای تا 5 سال بعد از صدور آن می باشد، اگر دارندگان مایل به استفاده از مزایای آن باشند، می بایست برای تمدید آن اقدام نمایند.

برای استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای به کجا مراجعه کنیم؟

برای صدور و استعلام کارت مهارت فنی حرفه ای خوشبختانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری نبوده و متقاضیان می توانند برای این امر از طریق سامانه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اقدام نمایند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا