کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش ۱۴۰۲ + کارشناسی و ارشد


داوطلبانی که پس از دریافت کارنامه آزمون ورودی هر کدام از مقاطع تحصیلی موفق به کسب رتبه مجاز شده اند، بایستی با وارد نمودن کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش ۱۴۰۲ برای انتخاب رشته اقدام کرده و اولویت های خود را به ترتیب علاقه مندی در سیستم به ثبت برسانند. ممکن است برای شما هم این سوال مطرح شود که چگونه کد رشته تحصیلی خود را پیدا کنید؟ برای این منظور کافی است که دفترچه راهنمای انتخاب رشته را دانلود نموده و پس از مطالعه دقیق آن، کد رشته محل کاردانی، کد رشته تحصیلی کارشناسی یا کارشناسی ارشد را در سایت سازمان سنجش متناسب با شرایط لازم وارد نمایید.

در این مقاله خواهیم دید که کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش برای هر کدام از مقاطع تحصیلی به چه صورت است و با چند نمونه کد رشته محل  آشنا خواهیم شد. 

 

📢 اطلاعیه 📢

اطلاع از  کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش برای انتخاب رشته امری لازم و ضروری می باشد. در صورت نداشتن فرصت کافی برای دانلود و مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته مقطع تحصلی خود، می توانید از سراسر کشور با مرکز مشاوره ایران تحصیل ارتباط برقرار نمایید تا مشاوران این مرکز کد رشته تحصیلی مقطع مورد نظر شما را در اختیارتان قرار دهند و شما را برای انتخاب رشته ای بهتر راهنمایی کنند. برای برقراری تماس با این مرکز تنها لازم است از تلفن ثابت بدون پیش شماره استانی با شماره 9099075307 تماس بگیرید. مشاوران کارآمد و مجرب ایران تحصیل همه روزه حتی در روزهای تعطیل از ساعت 8 صبح تا 12 شب آماده کمک و راهنمایی شما عزیزان هستند.

 

بررسی اهمیت اطلاع از کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش ۱۴۰۲

همه ما می دانیم که تمامی متقاضیانی که در آزمون های بزرگی همچون کنکور سراسری یا کنکور ارشد، رتبه مجاز را به دست می آورند می تواند انتخاب رشته کنند. در گذشته برای انجام انتخاب رشته لازم بود که داوطلبان نام رشته ها را به صورت دستی در فرم مربوطه وارد کنند و آن را به ثبت برسانند.

اما در چند سال اخیر به دلیل تغییر سیستم سازمان سنجش و هوشمند شدن آن، تنها وارد کردن کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش کافی است و فرد به راحتی از این طریق می توانند الویت بندی نمایند. به نحوی که وقتی شما به صفحه انتخاب رشته وارد می شوید، با دو ستون روبرو خواهید شد. یکی از ستون ها مربوط به ترتیب اولویت و دیگری کد رشته محل است.

نکته مهم در این باره آن است که پس از درج هر کد، امکان دیدن عنوان رشته و نام دانشگاه پذیرنده اعم از روزانه، شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و خودگردان وجود دارد.

توجه داشته باشید لازم است پیش از انتخاب رشته، دفترچه راهنمای انتخاب رشته مقطع تحصیلی خود را از سایت سنجش دانلود کرده و با دقت آن را مطالعه نمایید.

سپس حتما کد رشته محل های خود را به ترتیب اولویت در فرم اینترنتی انتخاب رشته وارد کنید. در هنگام وارد کردن کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش نیز نهایت دقت را به کار ببرید و پس از وارد کردن هر کد رشته محل، از طریق توضیح مقابل آن عنوان رشته و نوع دانشگاه پذیرنده را چک کنید زیرا در صورت وجود اشتباه ممکن است از رشته و دانشگاه محل تحصیل خود جا بمانید و مجبور شوید در دانشگاه یا رشته ای که به آن علاقه ندارید تحصیل نمایید.

همچنین در صورت بروز اشتباه در وارد کردن کد رشته های تحصیلی کارشناسی یا کارشناسی ارشد در فرم انتخاب رشته، می توانید برای ویرایش انتخاب رشته دانشگاه سراسری اقدام نمایید. البته لازم به ذکر است ویرایش فرم انتخاب رشته برای هر یک از داوطلبان در زمان انتخاب رشته وجود دارد اما تعداد انجام ویرایش محدود می باشد و نمی توانید هر تعداد که بخواهید فرم انتخاب رشته خود را ویرایش کنید.

خوب است بدانید برای انتخاب رشته در کلیه مقاطع لازم به وارد کردن کد رشته تحصیلی در فرم انتخاب رشته است و حتی برای قبولی در رشته های بدون آزمون و صرفا با سوابق تحصیلی دانشگاه ها نیز می بایست کد این رشته ها از دفترچه راهنما انتخاب رشته استخراج کرده و در فرم اینترنتی انتخاب رشته تان وارد نمایید.

در ادامه به تفکیک مقاطع خواهیم دید که چگونه کد رشته تحصیلی خود را پیدا کنیم؟

بررسی اهمیت اطلاع از کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش

👈🏻 برای اطلاع از کد دانشگاه ها برای انتخاب رشته کنکور بر لینک آبی رنگ کلیک کنید.

نحوه وارد کردن کد رشته های تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد سازمان سنجش

داوطلبانی که در کنکور سراسری موفق به کسب نمره مجاز شده اند، می توانند در فرم انتخاب رشته خود 150 کد رشته را در مقطع کارشناسی و 100 کد رشته را در مقطع کارشناسی ارشد وارد نمایند.

حال ممکن است بپرسید چگونه کد رشته تحصیلی خود را پیدا کنیم؟ متقاضیان گرامی می بایست قبل از مراجعه به سایت سازمان سنجش، ابتدا دفترچه راهنمای ثبت نام را با دقت مطالعه نموده و از میان جداول کد رشته محل ها که معمولا در فصل دوم دفترچه گنجانده می شوند، استخراج کنند.

توجه داشته باشید که دیگر نیازی نیست نام رشته مربوطه را در سیستم وارد کنید و تنها با درج کد رشته محل کاردانی، کارشناسی یا کارشناسی ارشد که به صورت عددی می باشد، اولویت بندی قابل انجام خواهد شد. پس از اینکه کد را وارد کردید، عنوان رشته، دوره و نام دانشگاه به صورت اتوماتیک برایتان نمایش داده می شود.

به همین سبب توصیه می شود که نه تنها در وارد کردن کد رشته، بلکه به عنوان نمایش داده شده نیز توجه کنید تا موردی به اشتباه ثبت نگردد. در پایان، وقتی که اولویت بندی به اتمام رسید و از کد رشته ها مطمئن شدید، با لمس گزینه تایید و دریافت رسید، انتخاب رشته به پایان خواهد رسید.

نحوه وارد کردن کد رشته های تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد سازمان سنجش

📢 اطلاعیه 📢

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، یک کد ضریب نیز درج شده است که منظور از آن کد، مجموعه گرایش هایی است که از ضرایب یکسای برخوردارند و در بالای جداول در رشته محل های هر کدام از گروه های آزمایشی قابل مشاهده است.

پیغام های خطا در هنگام درج کد رشته محل تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد

همانطور که گفته شد، با وارد کردن کد رشته محل تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد، عنوان رشته و دانشگاه پذیرنده اتوماتیک وار نمایش داده می شود. اما اگر داوطلب به اشتباه کد رشته ای را درج نماید که مربوط به گروه آموزشی نیست، با پیغامی تحت عنوان ” در كد رشته محل های مجاز شما، اين كد رشته محل يافت نشد” روبرو خواهد شد. در چنین مواقعی لازم است تا مجددا به دفترچه راهنمای انتخاب رشته مراجعه کرده و کد مورد نظر را پیدا کند.

همچنین، امکان دارد متقاضی در هنگام وارد کردن کد رشته محل، پیغام ” اگر در كد و عنوان رشته ها يا ترتيب آن ها اشتباهي مشاهده مي كنيد، می توانيد اشتباهات را اصلاح كنيد ” را مشاهده نماید. مفهوم این خطا آن است که شما رشته گروه آموزشی را انتخاب نموده اید که اصلا در آن شرکت نکرده اید. برای مثال، در گروه زبان انگلیسی ثبت نام نکرده اما یکی از کد رشته محل های آن را در فرم انتخاب رشته اینترنتی خود وارد کرده اید.

چنانچه با هیچ کدام از پیغام های خطا ذکر شده مواجه نشدید و عملیات با موفقیت به اتمام رسید، توصیه می شود که رسید انتخاب رشته را که حاوی مشخصات فردی، شماره پرونده و شماره رسید است حتما نزد خود نگه دارید. عدم دریافت چنین رسیدی به منزله عدم تائید انتخاب رشته خواهد بود.

 

👈🏻 برای اطلاع از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته کنکور بر لینک آبی رنگ کلیک کنید.

چگونه کد رشته محل کاردانی خود را پیدا کنیم؟

برای وارد کردن کد رشته محل کاردانی در فرم انتخاب رشته اینترنتی سایت سازمان سنجش، تقریبا روندی مشابه با کد رشته محل کارشناسی و کارشناسی ارشد نیاز است. متقاضیانی که پس از دریافت کارنامه اولیه، موفق به کسب نمره مجاز شده اند، پس از مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته، کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش را وارد می کنند.

سیستم انتخاب رشته برای این مقطع نیز به صورت هوشمند است و اگر فردی به اشتباه یک را وارد نماید، با پیغام خطا مواجه خواهد شد.

بنابراین، توصیه می شود که داوطلبان حتما قبل از درج کد رشته محل کاردانی در فرم انتخاب رشته اینترنتی در سایت سازمان سنجش، آن ها را در فرم پیش نویس یادداشت نموده و سپس در سیستم ثبت کنند.

چگونه کد رشته محل کاردانی خود را پیدا کنیم؟

آشنایی با کد رشته تحصیلی کارشناسی برای ثبت نام ارشد

در هنگام ثبت نام کنکور ارشد، داوطلبان بایستی اطلاعات مختلفی را در فرم تقاضانامه وارد کنند که کد رشته محل کارشناسی یکی از مهم ترین بندهای آن است. بدین مفهوم که متقاضی باید کد رشته تحصیلی کارشناسی خود که در آن فارغ التحصیل شده است را وارد نماید.

این کدها همانند کد رشته های تحصیلی کارشناسی ارشد در sangesh.org قرار داشته و می بایست برای دریافت آن ها به این سامانه مراجعه کرد. توجه داشته باشید که اگر کد رشته محلی در سایت وجود نداشته باشد، می بایست در بند مربوطه کد ” 3001 ” وارد گردد.

برای رفاه حال داوطلبان گرامی چند نمونه از پرطرفدارترین کد رشته تحصیلی کارشناسی برای ثبت نام ارشد را در ادامه ذکر خواهیم کرد. اما برای اطلاعات کامل تر می توانید با همکاران ما تماس بگیرید.

کد رشته تحصیلی کارشناسی برای ثبت نام ارشد عنوان رشته
1045 رشته اقتصاد
 1979 رشته مخابرات 
1865 رشته فنی عمران
 1991 رشته مدیریت 
 1924  رشته کامپیوتر- مهندسی تکنولوژی نرم افزارکامپیوتر 
 1923 رشته کامپیوتر- مهندسی تکنولوژی سخت افزارکامپیوتر 
1756 رشته علوم کامپیوتر
1656 رشته علوم اجتماعی
1052 رشته اقتصاد و مدیریت
1591 رشته شهرسازی
1400 رشته داروسازی
1361 رشته حسابداری
1088 رشته آمار
1100 رشته امور بانکی
1141 رشته آموزش و پرورش ابتدایی
1118 رشته آموزش راهنمایی و مشاوره 
1174 رشته برق – مهندسی تکنولوژی ارتباطات وفناوری اطلاعلات 
1302 رشته تکنولوژی رادیولوژی دهان فک وصورت 
1024  ارتباطات و فناوری اطلاعات
1095 رشته امنیت اطلاعات
1190 رشته بهداشت حرفه ای 

 

توجه داشته باشید کد رشته محل های دانشگاه آزاد در دفترچه راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد منتشر می شود و لازم است برای ثبت نام در دانشگاه های آزاد دفترچه مربوط به این دانشگاه ها را دریافت کرده و مطالعه نمایید.

 

👈🏻 برای دریافت راهنما جامع انتخاب رشته دانشگاه آزاد بر لینک آبی رنگ کلیک کنید.

کد رشته های تحصیلی شناور کارشناسی ارشد در سایت سازمان سنجش

همانطور می دانید هر کدام از متقاضیان کنکور ارشد، می توانند در دو مجموعه امتحانی اصلی و شناور شرکت نمایند. برای انتخاب هر کدام از رشته های شناور که به 64 مجموعه می رسند، لازم است که کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش را استخراج و وارد نمود.

هیچ کدام از داوطلبان نمی توانند بیش از یک مجموعه امتحانی شناور را انتخاب کنند. در جدول زیر می توانید کد رشته تحصیلی شناور کارشناسی ارشد در سایت سازمان سنجش را مشاهده نمایید.

 

کد عنوان مجموعه امتحانی کد عنوان مجموعه امتحانی
1103 سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی 1153 اطلاعات
1109 زبان های باستانی ایران 1202 ژئوفیزیک و هواشناسی
1110 زبان شناسی 1205 فوتونیک
1119 علم اطلاعات و دانش شناسی 1209 علوم کامپیوتر
1125 مدیریت جهانگردی 1213 زیست شناسی گیاهی
1127 ایران شناسی 1214 زیست شناسی جانوری
1128 آموزش زبان ژاپنی 1215 علوم محیط زیست
1129 زبان و ادبیات اردو 1216 زیست شناسی دریا
1131 مطالعات جهان 1217 اقیانوش شناسی فیزیکی
1138 علوم ارتباطات اجتماعی 1219 علوم شناختی
1139 مددکاری اجتماعی 1220 علوم اطلاعاتی
1144 مدیریت دریایی 1253 مهندسی نفت
1146 محیط زیست 1255 مهندسی پلیمر
1148 مدیریت کسب و کار و امور شهری 1256 مهندسی معماری کشتی
1262 مهندسی در سوانح طبیفی 1351 طراحی
1273 نانوفناوري ـ نانومواد 1353 مرمت و احیای ابنیه و بافت های تاریخی
1276 مهندسي فناوري اطلاعات IT 1356 نمايش عروسكي  
1279 مهندسي هوافضا   1359 هنرهاي پژوهشي و صنايع دستي
1285 مهندسي شيمي ـ بيوتكنولوژي و داروسازي 1361 هنرهاي ساخت و معماري   
1286 مهندسي پليمر-صنايع رنگ 1362 طراحي صنعتي
1287 مهندسي طراحي محيط زيست 1363 فرش انگل شناسي
1290 مهندسي ابزاردقيق و اتوماسيون صنايع نفت 1501 انگل شناسی
1292 مهندسي بازرسي فني 1502 فيزيولوژي دامپزشكي
1293 بهداشت و محيط زيست 1503 قارچ شناسي دامپزشكي  مهندسي ايمني
1295 آموزش مهندسي   1504 بافت شناسي دامپزشكي
1314 حشره شناسي كشاورزي 1505 باكتري شناسي دامپزشكي
1322 مهندسي مكانيزاسيون كشاورزي 1506 ايمني شناسي دامپزشكي
1323 اكوهيدرولوژي 1507 بهداشت و كنترل كيفي مواد غذايي
1324 بيوتكنولوژي كشاورزي 1510 سم شناسي
1325 توسعه روستايي 1511 پيشگيري بيماريهاي دامي
1350 برنامهريزي شهري، منطقهاي و مديريت شهري

 

👈🏻 برای اطلاع از انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش بر لینک آبی رنگ کلیک کنید.

 

اخبار پیرامون سازمان سنجش

📢 اعلام زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال 1402 در سایت سازمان سنجش

بنا بر اطلاعیه های سایت سازمان سنجش آموزش کشور کلیه افراد داوطلب که مجاز به انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1402 شده اند؛ می بایست تا تاریخ 16 خردادماه برای انتخاب رشته خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است حداکثر تعداد انتخاب برای این افراد 100 کد رشته محل می باشد.

📢 تمدید مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1402

علیرضا کریمیان، مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کردند مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد تمدید خواهد شد و زمان جدید انتخاب رشته، به زودی اطلاع رسانی می گردد.

ایشان همچنین گفتند در کنکور کارشناسی ارشد 1402 بیشتر از ۴۷۱ هزار نفر در اسفند ماه ۱۴۰۱ شرکت کردند که از میان آن ها  355 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و تا 15 خرداد 1402 حدود ۱۲۱ هزار نفر نسبت به انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد اقدام کرده‌ اند.

خلاصه مطلب 📝 

در این مقاله با اهمیت آگاهی از کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش و یا کد رشته تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد در سایت سنجش آشنا شدیم و نحوه اخذ کد رشته محل کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد را بیان کردیم.

امیدواریم مطالعه این مطالب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم اطلاعات سودمندی را در اختیار شما قرار داده باشیم اما چنانچه هنوز هم برای پیدا کردن کد رشته تحصیلی خود با مشکل مواجه شدید و یا مایل به آشنایی با رتبه قبولی پذیرش تمامی دانشگاه های دولتی و غیر دولتی هستید، می توانید با کارشناسان مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس بگیرید. 

فراموش نکنید دریافت مشاوره از مرکز مشاوره ایران تحصیل همه روزه از ساعت 8 صبح تا 12 شب ممکن می باشد و شما عزیزان می توانید از این مرکز حتی در روزهای تعطیل نیز مشاوره و راهنمایی دریافت کنید. 

شما همراهان گرامی می توانید با شماره 9099075307 (بدون کد استان) تماس گرفته و با مشاوران ایران تحصیل صحبت نمایید. همچنین می توانید مشکل یا سوال خود را به صورت کامنت در انتهای این مطلب برای ما بنویسید تا کارشناسان مرکز مشاوره ایران تحصیل در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.

 

👈🏻 برای دریافت فایل پی دی اف مقاله کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش بر لینک آبی رنگ کلیک کنید.

 

 

 

آیا به هنگام ثبت نام کارشناسی ارشد نیاز به داشتن کد رشته تحصیلی کارشناسی است؟

بله برای ثبت نام کارشناسی ارشد می بایست این کد از دفترچه استخراج شود و در قسمت مربوط به آن در فرم اینترنتی ثبت نام وارد گردد.

مفهوم پیغام خطای کد رشته محل کارشناسی و کاردانی چیست؟

در این مقاله می توانید مفهوم خطای کد رشته محل های همه مقاطع را مطالعه فرمایید.

در صورت مشکل به هنگام وارد کردن کد رشته های تحصیلی چه باید کرد؟

داوطلبان گرامی می توانند برای برطرف کردن مشکلات خود با کارشناسان ایران تحصیل تماس بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا