آموزش کامل تهیه آبگوشت بزباش خوشمزه اصیل + نکات مهم طبخ


تهیه آبگوشت بزباش مانند تهیه آبگوشت ساده است با این تفاوت که این مدل ابگوشت مخلوط قورمه سبزی و آبگوشت است. با شادمگ همراه باشید.

تهیه آبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش یکی از انواع آبگوشت های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که از نظر ظاهر و طعم به آبگوشت سنتی یا همان دیزی شباهتی ندارد. اصالت این آبگوشت سنتی را به استان های همدان و خراسان نسبت می دهند. پیشنهاد میکنیم آموزش تهیه خورش بادمجان یا همان خورش بادمجان را از دست ندهید.

تهیه آبگوشت بزباش

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر آبگوشت بزباش تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری آبگوشت بزباش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. این غذا هم مانند تهیه قیمه نذری فوت و فنی دارد که ما در این مطلب به شما گفته ایم.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش

گوشت گوسفندی با چربی و دمبه ۳۰۰ گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی ۱۰۰ گرم
سبزی قورمه سبزی(تره و جعفری و شنبلیله) ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
گرد لیمو ۲ قاشق مربا خوری
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم
سبزی خوردن، ترشی یا سالاد شیرازی و نان برای سرو با آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت بزباش

مرحله اول

برای تهیه آبگوشت بزباش ابتدا باید ۲۴ ساعت قبل از پختن آبگوشت لوبیا را خیس کنید و چندین بار هم آب آن را عوض کنید تا نفخ ناشی از خوردن حبوبات از بین برود و لوبیا هم حین تهیه غذا زودتر پخته شود.

تهیه آبگوشت بزباش

مرحله دوم

در این مرحله چربی گوشت را جدا کنید و گوشت و لوبیا و یک پیاز درسته پوست کنده را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید.سپس شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا آرام آرام آبگوشت شما پخته شود.

مرحله سوم تهیه آبگوشت بزباش

در این مرحله وقت آن است که سبزی قورمه سبزی را که از قبل شسته و خرد کرده اید را با با روغن تفت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود و کمی هم روغن بیندازد که به خوشمزگی آبگوشت شما کمک زیادی می کند. شما قبلا در مطلبی تهیه خورش قورمه سبزی را آموزش دیده اید.

مرحله چهارم

در این مرحله باید یک عدد پیاز را که نگینی خرد شده است را با دنیه و ادویه در تابه تفت دهید تا پیاز ها سبک و طلایی شوند.در مرحله بعد باید انها را به خوبی بکوبید تا کاملا له شوند.

مرحله پنجم آبگوشت بزباش

با گذشت دو ساعت که گوشت نیم پز شد باید سبزی تفت داده شده و مخلوط دنبه و پیاز را در قابلمه ریخته و یک ساعت دیگر صبر کنید.در این مرحله می توانید به دلخواه پیاز درسته را از قابلمه خارج کنید.

مرحله ششم

در این مرحله بعد از پختن کامل گوشت ، سیب زمینی پوست گرفته و گرد لیمو عمانی و نمک را به آن اضافه کنید.آبگوشت شما آماده است و مانند آبگوشت معمولی یعنی به صورت نان تلیت و گوشت کوبیده سرو می شود.

تهیه آبگوشت بزباش

گوشت مناسب تهیه آبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش به صورت سنتی با گوشت بز تهیه می شود که البته دلیل اینکه گوشت بز به راحتی در دسترس همه نیست می توانیم از گوشت گوسفندی به همراه مقداری دنبه گوسفندی برای تهیه این آبگوشت خوشمزه استفاده کنیم.

نکات مهم برای تهیه آبگوشت بزباش

بهتر است گوشت با دنبه همراه باشد.

رب گوجه فرنگی قابل حذف است.

در تهیه آبگوشت بزباش می توانید از لوبیا چیتی به جای لوبیا قرمز استفاده کنید.

برخی لوبیا چشم بلبلی و نخود هم به آبگوشت اضافه می کنند.

در صورتی که به سبزی تازه دسترسی ندارید می توانید از مقداری سبزی قرمه استفاده کنید.

برای خوش عطر تر شدن آبگوشت می توانید یک قاشق چایخوری مرزه خشک و یک قاشق چایخوری ترخون خشک در آبگوشت بریزید.

در صورت تمایل می توانید دو حبه سیر را همراه پیاز به گوشت اضافه کنید.

برخی ۴-۳ قاشق خرده برنج همراه سبزی به آبگوشت اضافه می کنند تا لعاب دار تر شود.

می توانید پیاز را درسته در قابلمه بریزید و پس از پخت گوشت آن را از قابلمه خارج کنید.

تهیه آبگوشت بزباش

اضافه کردن قلم و استخوان باعث خوشمزه تر شدن آبگوشت بزباش می شود.

می توانید گوشت و لوبیا را از آب آبگوشت جدا کرده و به صورت کوبیده سرو نمایید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا