بازار کار رشته عمران – معرفی رشته مهندسی عمران و گرایش های آن


یکی از رشته‌های خوب گروه آزمایشی ریاضی، مهندسی عمران است. بازار کار رشته عمران، میزان درآمد، تضمین شغلی خوب در آینده از جمله سوالاتی می‌باشد که بسیاری از متقاضیان را درگیر خود کرده است. معمولا افرادی که در زمینه ساخت سازه‌های غول پیکر خلاقیت فراوانی دارند، به این رشته مهندسی علاقه‌مند شده و برای تحصیل اقدام به شرکت در کنکور سراسری می‌کنند. اگر سوالی در اینباره داشتید، با کارشناسان ایران تحصیل جهت مشاوره تلفنی به شماره 9099075307 ارتباط بگیرید.

بازار کار رشته عمران، امروزه مانند رشته‌های مهندسی دیگر به رونق گذشته نمی‌باشد. بر خلاف این موضوع که تحصیل در رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌های کشور، نسبت به گذشته بسیار راحت‌تر شده است. همان طور که می‌دانیم هدف این رشته آموزش و تربیت نیروهای متخصصی می‌باشد که در سازندگی کشور نقش موثری دارند. بازار کار رشته مهندسی عمران برای خانم‌ها نیز به صورت مفصل‌تری تعریف شده است.

خانم‌هایی که قصد تحصیل در رشته عمران را دارند، بهتر است در گرایش‌های محاسباتی شرکت کنند چون با شرایط آن‌ها سازگارتر بوده و امکان موفقیت خانم‌ها در این گرایش‌ها نیز بیشتر است. به صورت کلی برآورد درآمد شغل مهندسی عمران با توجه به اینکه فرد در چه شاخه‌ای تحصیلات عالیه دارد، متفاوت است. این شغل چالش‌های متفاوت و عمیقی دارد که با توجه به میزان سختی هر گرایش، مهارت‌ها و توانایی‌ها، متفاوت است.

یکی از شاخه‌های مهندسی عمران، راه سازی می‌باشد. افرادی که در این زمینه تحصیل کرده و به جایی رسیده‌اند، می‌توانند به عنوان مهند س راه سازی شهرها و روستاها استخدام شوند.

یکی از محبوب‌ترین گرایش‌ها، مهندس شهرسازی است که مزایای خاص خودش را دارد. وظیفه مهندس شهرسازی، ساخت مسکن، بیمارستان، هتل و…است که کاربرد گسترده‌تری نسبت به مهندس راه سازی دارد.

به غیر از گرایش‌های نام برده شده، مهندس محیط زیست از جمله شاخه‌های مهندسی است که فرد می‌تواند در ارگان‌های مختلف، هم راستا با بهبود محیط زیست همکاری داشته باشد.

مهندس پل سازی از گرایش‌های متفاوتی است که طرفداران خاص خودش را دارد. افرادی که وارد این رشته می‌شوند، به عنوان مهندس پل سازی در شهرها و مناطق مختلف، مشغول به کار می‌شوند.

بازار کار رشته عمران – معرفی رشته عمران

این رشته در مقطع کارشناسی دارای 140 واحد درسی است که علاقه‌مندان می‌توانند تا مقطع دکتری در مهندسی عمران به تحصیل بپردازند. در واقع مهندسی عمران یک رشته با زیر شاخه‌هایی فراوان با بازار کاری وسیع، نسبت به رشته‌های دیگر است. دانشجویان این رشته به راحتی می‌توانند تاثیر علمی که به آن‌ها آموزش داده می‌شود را در عمران و آبادی کشور خود مشاهده کنند.

اساسا مهندس عمران باید دارای شانس زیادی برای ورود به بازار کار داشته باشد، بخاطر اینکه از آن‌ها در پروژه‌های ساخت و ساز کشور و…استفاده می‌کنند. اما ورود به بازار کار رشته عمران، منوط به گذاراندن واحدهای درسی در دانشگاه‌ها نیست! چراکه دانشجو باید در زمان تحصیل به تحقیق و پژوهش و کسب مهارت در رشته خود بپردازد.

رشته عمران یکی از قدیمی‌ترین رشته‌ها است. تقریبا از زمانی که انسان برای داشتن یکی سر پناه و آبادی جامعه کوچک خود تلاس به ساخت بناهایی مستحکم در برابر طوفان و سیل و زلزله کرد، این رشته به صورت تخصصی به وجود آمد. بنابراین افرادی که وارد این رشته می‌شوند، ابتدا باید با تاریخچه مهندسی عمران در جهت آبادانی کشور و مناطق محروم در برخی روستاها، آشنا شوند.

بازار کار و گرایش های رشته عمران ۱۴۰۲

بازار کار رشته عمران یا بازار کار رشته مهندسی عمران حتی در کشورهای دیگر نیز پر ارزش و بزرگ است. بنابراین عده زیادی هر سال به این رشته جذب می‌شوند و در کنکور شرکت می‌کنند. اما متاسفانه در ایران از لحاظ آماری، اعداد دقیقی از بازار کار رشته مهندسی به دست نیامده است!

مثلا در آمریکا طبق آمار به دست آمده، متوسط رشد بازار کار این رشته 19 درصد در سال‌های اخیر می‌باشد که حدود 6 درصد بیشتر از رشته‌‎های دیگر است. همچنین در کشور استرالیا نیز رشد بسیار چشمگیری در حدود 19 درصد، نسبت به مشاغل دیگر این کشور دیده می‌شود.

حقوق این مهندسین بر اساس قانون‌های مدیریت و خدمات کشور در هر کشور تعیین شده است. درآمد مهندسین در شرکت‌های خصوصی کمی بیشتر از بخش‌های دولتی می‌باشد ولی کمتر از آن، آن دسته از افراد کارآفرینی است که به صورت مستقل به فعالیت می‌پردازند.

در ادامه به گرایش‌های کارشناسی ارشد مهندسی عمران خواهیم پرداخت. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری راجع به حقوق مهندسین عمران در شهرهای مختلف در ایران داشته باشید، می‌توانید با مشاوران ایران تحصیل به شماره 9099075307 تماس حاصل فرمایید.

 

گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی عمران
مهندسی سازه
مهندسی پروژه
مهندسی زلزله
مهندسی راه و ترابری
مهندسی محیط زیست
مهندسی سازه
مهندسی حمل و نقل
مهندسی خطوط راه آهن
مهند سی ژئوتکنیک
مهندسی ساختمان‌های هوشمند
مهندسی و مدیریت منابع آب
مهندسی آب و سازه‌های هیدرولیکی
مهندسی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی

 

تحصیل در رشته عمران ۱۴۰۲

بازار کار رشته عمران یکی از مهم ترین دلایلی است که اکثر داوطلبان را به سوی تحصیل در این رشته سوق می‌دهد. اگر قصد تحصیل در مهندسی عمران را دارید مسلما ابتدا باید نگاهی به رشته های کنکور بیاندازید که اطلاعات بیشتری راجع به دانشگاه‌های مورد علاقه خود پیدا کنید. اگر شما عزیزان می‌خواهید در مورد رشته‌های بدون کنکور سال ۱۴۰۲ اطلاعات بیشتری در مورد زمان ثبت و معیارهای موجود برای ثبت نام به دست آورید، پیشنهاد ‌می‌کنیم به رشته های بدون کنکور دانشگاه ازاد و زمان ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد نگاهی بیاندازید. از جمله گرایش‌های این رشته پرطرفدار در مقاطع تحصیلات تکمیلی، می‌توان به مهندسی زلزله، راه و ترابری، مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل، مهندسی ساخت و …اشاره کرد.

پس فارغ التحصیلان می‌توانند بر حسب علاقه خود مسئولیت‌های متفاوتی را بر عهده بگیرند. همان طور که می‌دانیم موسسات زیادی در زیمنه رشته مهندسی عمران فعالیت می‌کنند و به دنبال نیروهای کارآمد و جوان هستند. به عنوان یک فارغ التحصیل از این رشته شما می‌توانید به مدیریت و نظارت انواع پروژه‌های ساختمانی بپردازید.

مانند تعمیر پل و یا ساخت یک استادیوم ورزشی جدید. البته وضعیت اشتغال همان طور که اشاره شد با عدم تناسب تقاضای بازار کار و فارق التحصیلان روبرو است؛ بنابراین برای دریافت درآمد به نسبت بالا، بایستی از مهارت‌های کافی در این زمینه برخوردار شوید. در غیر این صورت شانس خود را در این بازار داغ و پر رقابت، از دست می‌دهید!

به این پست امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا