روش پخت فوری حبوبات بدون خیساندن
پخت فوری حبوبات در زمانی كه وقت كافی براي خيساندن حبوبات نداريم بسيار كارساز است. شادمگ راز و رمز هايی را براي پخت فوری حبوبات بدون خيساندن و داشتن نفخ به شما اموزش داده . می توانيد از اين ترفند ها كمک بگيريد.
روش های پخت فوری حبوبات
یکی از مهمترین دغدغههای خانمهایی که محدودیت زمان و کارهای بسیاری دارند تهیه غذا برای خانواده است. برای اینکه زمان کمتری برای آشپزی صرف کنید یادگیری یکسری ترفند کمک شایانی به شما میکند. یکی از مهمترین موارد روش پخت سریع حبوبات است. در ادامه ترفندهای پخت سریع حبوبات را به شما آموزش میدهیم.
پخت سریع و فوری حبوبات به صورت جداگانه
حبوبات شامل نحود، لوبیا سفید، عدس و… هر کدام به زمانهای خاصی برای پخت نیاز دارند. از طرفی استفاده از آنها در غذا ممکن است با زمان پخت مواد غذایی دیگر یکسان نبوده و آشپزی را دشوار کند.
از این رو نیاز است حبوبات پیش از اضافه شدن به سایر مواد غذایی و به صورت جداگانه پخته شوند. این کار علاوه بر کوتاهتر کردن پخت غذا باعث حفظ مواد مغذی در حبوبات خواهد شد. همچنین هماهنگی بیشتری در پخت همه مواد ایجاد میشود.
ترفندهای پخت فوری حبوبات
جوشاندن حبوبات برای پخت فوری حبوبات
روش اول برای پخت سریع حبوبات نخود و لوبیا جوشاندن آنها به مدت ۱۰ دقیقه و خیساندن در همان آب به میزان یک ساعت است به این شکل که ۵ دقیقه اول با حرارت بالا و ۵ دقیقه دوم با حرارت متوسط جوشانده شود و سپس به مدت یک ساعت در همان آب آنها را بگذارید.
نمک زدن ممنوع
به هیچ عنوان در زمان پخت حبوبات به آن نمک اضافه نکنید، زیرا نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پخته شدن آنها میشود.
استفاده از فلاسک
یکی از ترفندهای کاربردی برای پخت سریع استفاده از فلاسک است. برای سهولت در کار میتوانید حبوبات را شب با مقداری آب جوش در فلاسک بریزید و در آن را ببندید. صبح خواهید دید که تقریبا پخته شده است.
گرفتن نفخ حبوبات
اگر حبوبات را از قبل خیس کردهاید با عوض کردن آب آن نفخ حبوبات گرفته میشود، اما اگر فرصت ندارید میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
حبوبات خام (نخود، لوبیا)، زیره سبز، کیسه پارچهای کوچک، نمک ابتدا در قابلمه مناسب بعد از ریختن نخود یا لوبیا، آب اضافه کنید و بگذارید برای حدود ۵ دقیقه بجوشد حالا حبوبات را آب کش کنید دوباره به قابلمه برگردانید و بهتر است آب جوش روی آنها بریزید و بسته به مقدار حبوبات نمک به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد. در یک کیسه کوچک حدود یک قاشق چایخوری زیره سبز نکوبیده بریزید و داخل قابلمه بیندازید. این ادویه نفخ حبوبات را میگیرد.
استفاده از زودپز برای پخت فوری حبوبات
استفاده از ابزارهای مختلف برای پخت حبوبات نیز میتواند راهکار دیگری برای پخت سریع آن باشد. زودپز میتواند خیلی سریعتر از زمان مورد نیاز برای پخت سریع حبوبات، آنها را نرم و مغزپخت کند. البته باید توجه داشت انواع حبوبات را نمیتوان به طور یک جا درون زودپز قرار داد. زیرا هر کدام از آنها دارای زمان پخت مجزا هستند و این کار باعث نپختن و یا له شدن برخی از آنها میشود.
خیساندن حبوبات قبل از پخت
برای پخت فوری حبوبات نیاز است ابتدا چند ساعت قبل از مصرف درون آب خیس شوند. همچنین برای از بین بردن نفخ آنها نیز باید آب حبوبات هر یکساعت تعویض شود. در این زمان برای پخت سریع حبوبات میتوان نمک نیز به حبوبات خیس داده شده درون آب اضافه کرد.
البته در این هنگام نمک میتواند کمککننده باشد و در پختن سریعتر حبوبات کمک کند. اما در هنگام قرار دادن حبوبات روی اجاق گاز نباید از نمک استفاده کرد. استفاده زود هنگام از نمک در زمان پخت حبوبات باعث سفت شدن آن میشود. به طوری که دیگر نمیتوان آن را مغز پخت کرد.
قرار دادن حبوبات خیس داده شده در فریزر
در صورتی که حبوبات به طور مداوم مورد استفاده قرار میگیرند، میتوان از روش سادهتر برای پخت فوری حبوبات و برای مصرف آن استفاده کرد. برای این کار میتوانید حبوبات را به همان روش سنتی و درون آب خیس داده و ۱۲ ساعت در این حالت بگذارید. سپس در همین وضعیت آن را درون فریزر قرار دهید. این کار باعث میشود تا در زمان خارج کردن از فریزر زمان کمتری را صرف پختن آن بکنید.
چطور نفخ حبوبات را از بین ببریم
برخی از انواع حبوبات مانند نخود دارای نفخ هستند که میتواند برای افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند مشکل ساز شود. از این رو باید قبل از استفاده از حبوبات در غذا نفخ آن را از بین ببریم. خیساندن حبوبات قبل از مصرف و تعویض آب آن میتواند علاوه بر پخت سریع حبوبات نفخ موجود در آنها را از بین ببرد. البته آب حبوبات باید چندین بار تعویض شود.
در صورتی که فرصت خیساندن حبوبات وجود نداشته باشد و بطور مستقیم از آنها در غذا استفاده کردید، بهتر است کف ایجاد شده در اثر اضافه کردن حبوبات روی غذا دور ریخته شود. زیرا کف روی غذا همان نفخ حبوبات است که روی غذا جمع میشود.
اگر این روش نیز فراموش شده باشد و زمان زیادی از پخت غذا گذشته میتوان از مقداری زیره برای از بین بردن نفخ استفاده کرد. این ماده ضد نفخ را میتوان درون کیسه کوچکی درون غذا قرار داد و سپس آن را بیرون کشید. استفاده از یک خیار و قرار دادن آن درون غذا نیز باعث از بین رفتن نفخ حبوبات میشود.
علت دیر پختن حبوبات و سفت شدن آنها چیست؟
حبوبات خیس خورده به راحتی پخته میشوند. در صورتی که اقدامات لازم برای پخت سریع حبوبات انجام شد اما حبوبات همچنان سفت باقی ماندند این مسئله میتواند دلایل دیگری داشته باشد. ا که حبوبات کهنه باشند کیفیت پخت آنها پایین میآید و ممکن است هرگز به طور کامل نپزد.
در برخی مواقع نوع آب مورد استفاده و سختی آن نیز باعث دیر پختن حبوبات میشود. در این مورد میتوان از آب معدنی استفاده کرد. استفاده از موادی مانند آبلیمو در زمان پخت حبوبات نیز میتواند آنها را ناپز کند.
نحوه خیساندن انواع حبوبات
روش های خیساندن حبوبات با هم یکسان است؛ اما زمان خیساندن حبوبات و پخت آنها با هم متفاوت می باشد. به همین منظور باید این محصولات را به صورت اصولی بخیسانید تا زمان پخت هر کدام از آنها به حداقل برسد.
- لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از روش های خیساندن حبوبات برای 10 تا 12 بخیسانید و سپس برای 50 دقیقه بر روی شعله بگذارید تا بپزد.
- لوبیا سفید و قرمز نیز باید برای 10 تا 12 ساعت خیس بخورند و در مدت 50 تا 90 دقیقه می پزند.
- ماش و نخود را نیز باید با استفاده از روش های خیساندن حبوبات تا 10 ساعت بخیسانید. برای پخت آنها نیز به 50 تا 90 دقیقه زمان نیاز است.
توجه داشته باشید که عدس، دال عدس و لپه نیازی به خیساندن نداشته و می توان آنها را ظرف مدت 30 تا 45 دقیقه پخت.