شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 + آیین نامه مقاطع


بسیاری از دانشگاه‌ها مانند آزاد و سراسری، شرایطی برای ترمیم معدل در نظر می‌گیرند. شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 برای آن دسته از دانشجویانی که قصد دارند معدل پایینشان را بهتر کنند، تعیین کرده است. خیلی از دانشجوها در طول دوره تحصیلی با موانعی مثل کسالت، ازدواج، جا به جایی محل سکونت و غیره مواجهه می‌شوند. به همین علت دانشگاه پیام نور برای جبران نمرات پایین برخی دروس در طول امتحانات، فرصتی به نام ترمیم معدل را مطرح به اجرا درآورده‌ است. طبق قوانین وضع شده توسط دانشگاه‌های دولتی، آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور، دانشجو بایستی در دوره کارشناسی کمترین معدل یعنی ۱۲ را کسب کرده باشد. همچنین در دوره کارشناسی ارشد با حداقل معدل ۱۴ فارغ التحصیل شود.

ترمیم معدل کارشناسی در دانشگاه پیام نور

معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد در هر رشته‌ای مهم و سرنوشت ساز است. دانشجویانی که به دلایل مختلفی نظیر ابتلا بیماری خود و یا اعضای نزدیک خانواده، ازدواج و یا جابه‌جایی محل سکونت در برخی از امتحانات دروس تخصصی و عمومی پایان ترم، نمره کم می‌آورند.
نمره نهایی با ضریب‌های مشخص شده از سوی بخش آموزش دانشکده، تاثیر بسیار زیادی بر روی معدل خواهد. بنابراین شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 + آیین نامه مقاطع وضع شده است تا فرصت جبران برای دانشجویانی که قصد اپلای دارند و یا می‌خواهند در کارشناسی ارشد یا دکترا شرکت کنند، فراهم شود.

ترمیم-معدل-کارشناسی-دانشگاه-پیام-نور

دانشگاه پیام نور مانند دانشگاه‌های دیگر نظیر آزاد با امکان ترمیم  معدل کارشناسی پیام نور بعد از فارغ التحصیلی، مسیر زندگی خیلی از دانشجویان را تغییر داده است. در حقیقت با ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402، افرادی که با معدل پایین در کارشناسی مانند ۱۲ یا ۱۴ در مقطع ارشد فارغ التحصیل شدند، می‌توانند اکنون با مطالعه شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 و آیین نامه مقاطع، مجدد در آزمون دروس تخصصی و عمومی شرکت کنند.

شرایط ترمیم معدل در دانشگاه پیام نور سال 1402

با توجه به تقاضای مکرر برای ترمیم معدل دانشگاه پیام نور، مقررات جدیدی وضع شده که طبق آن افراد می‌توانند برای جبران معدل پایین در آزمون و دوره‌های در نظر گرفته شده برای دانشجویان، شرکت کنند. همچنین دانشجویان بایستی به این نکته توجه داشته باشند که تنها ۱ مرتبه امکان ترمیم معدل وجود دارد و پس از آن در صورت قبولی و افزایش نمرات، اپلای برای مهاجرت و شرکت در کنکور کارشناسی ارشد میسر خواهد بود. هر ساله قوانین و ضوابط دانشگاه‌ها و در کل مدارس و موسسه‌های آموزشی، تغییر می‌کند. بنابراین در این بخش قصد داریم به شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 بپردازیم:

شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 
ترمیم معدل کارشناسی و ترمیم معدل کارشناسی ارشد ۱۴٠۲  تنها ۱ مرتبه قابل اجرا است و در صورتی که دانشجو نمراتی کمتر از نمرات قبل از فارغ التحصیلی کسب کند، همان نمره قبلی در کارنامه ثبت می‌شود.
طبق آیین نامه جدید، یکی ار شرایط مهم برای ترمیم معدل و نمرات دروس تخصصی و عمومی، نمره کمتر از ۱۰ الی ۱۲ است.
فقط دانشجویان کارشناسی که معدل آن‌ها ۱۲ و یا زیر ۱۲ می‌شود و همچنین دانشجویان کارشناسی ارشدی که معدل آن‌ها ۱۴ و یا زیر ۱۴ می‌شود، می‌توانند برای ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 شرکت کنند.
دانشجویان کارشناسی تنها می‌توانند ۱۰ تا از دروس خود را برای ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 انتخاب کنند تا معدل نهایی آن‌ها بالاتر از ۱۲ شود. بنابراین با در نظر گرفتن شرایط گفته شده، امکان تغییر مدل و شرکت در کنکور ارشد و یا دکتری وجود دارد.

نحوه ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402

دانشجویان به صورت کلی یک مرتبه برای ترمیم معدل خود در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد، فرصت دارند که می‌توانند در آزمون شرکت کنند تا با معدلی بهتر فارغ التحصیل شوند. اما قوانینی وجود دارد که در بندهای پیشین، طبق آیین نامه مقاطع، شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 را به صورت مفصل شرح دادیم. اما نحوه ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 به چه صورت است؟ چه مواردی را بایستی در نظر بگیرید؟

نحوه-ترمیم-معدل

 

مقطع تحصیلی اینکه دانشجو به تازگی دوره کارشناسی را تمام کرده یا کارشناسی ارشد، به هر مورد دیگری اولویت دارد. بنابراین در گام اول بایستی به مقطع تحصیلی و شرایط وضع شده در حال سال توسط دانشگاه پیام نور، توجه نمایید. در گام دوم ضروری است نمره و یا معدل را بررسی کنید. نمرات دروس تخصصی و عمومی زیر ۱۲ و یا معدل زیر ۱۴ برای مقطع کارشناسی ارشد و زیر ۱۲ در مقطع کارشناسی، قابل ترمیم است. پس با توجه به شرایط و قوانین ذکر شده برای ترمیم معدل کارشناسی پیام نور بعد از فارغ التحصیلی اقدام کنید.

 

 

خلاصه مطلب

ما در این مقاله به موضوع شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 و همچنین آیین نامه آن در مقاطع مختلف پرداختیم تا دانشجویانی که قصد جبران معدل زیر ۱۲ در کارشناسی و معدل زیر ۱۴ در کارشناسی ارشد را دارند، بتوانند از این فرصت استفاده کنند تا برای اپلای و مهاجرت یا تحصیل دوباره با مشکل مواجه نشوند. همچنین تک به تک شرایط ترمیم معدل و آیین نامه مقاطع را بررسی کردیم که شامل مواردی نظیر مقطع تحصیلی، نمرات، اخذ دروس تخصصی و عمومی است. در ادامه به این موضوع اشاره کردیم که ترمیم معدل تنها مختص به دانشگاه پیام نور نیست و افرادی که در دانشگاه آزاد تحصیل کردند هم می‌توانند پس از فارغ التحصیلی برای کسب نمرات بهتر در آزمون شرکت نمایند. همچنین در مطلب به نکاتی ارزنده در مورد ترمیم معدل کارشناسی پیام نور مثل اینکه اگر داوطلب در آزمون نمره کمتری از قبل کسب کند، همان نمره پیشین لحاظ می‌گردد، اشاره کردیم تا دانشجویانی که قصد دارند با معدلی بالاتر فارغ التحصیل شوند، بدون استرس برای جبران نمرات در آزمون شرکت کنند. اگر همچنان داوطلبانی که درباره شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور کنجکاو بودند و پاسخ سوال خود را با مطالعه این مقاله دریافت نکردند، هم اکنون می‌توانند در این زمینه از کارشناسان مجرب مجموعه ایران تحصیل مشاوره تلفنی دریافت کنند. 

 

به این پست امتیاز دهید

شرایط ترمیم معدل دانشگاه پیام نور 1402 چیست؟

شرایطی مثل نمره، مقطع تحصیلی و مواردی این چنینی برای ترمیم معدل پیام نور مهم است.

چه دانشگاه‌هایی به جز پیام نور ترمیم معدل دارد؟

دانشگاه‌هایی مثل آزاد و غیر انتفاعی مثل پیام نور شرایطی را برای ترمیم معدل در نظر می‌گیرند.

هدف از ترمیم معدل دانشگاه پیام نور چیست؟

ترمیم معدل به آن دسته از دانشجویانی که قصد اپلای و یا شرکت در کنکور مقاطع بالاتر را دارند، کمک می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا