طرز تهیه جگر گوسفندی به روش سنتی با طعم فوقالعاده خوشمزه
سلام دوستان! امروز میخوایم طرز تهیه جگر گوسفندی رو با هم یاد بگیریم. این غذا خیلی خوشمزه و مقوی هست و میتونه یه وعده غذایی عالی برای ناهار یا شام باشه. پس بیاید با هم دست به کار بشیم و این غذای خوشمزه رو درست کنیم.
برای تهیه جگر گوسفندی، ابتدا جگر رو خوب بشور و به اندازه دلخواه برش بزن. پیاز رو خلالی کن و با جگر و آب لیمو و ادویهها مخلوط کن و بذار یه ساعت تو یخچال مزهدار بشه. بعد جگرها رو به سیخ بزن و روی زغال یا تو تابه یا حتی تو فر بپز تا خوب برشته بشه. در آخر با نون، پیاز و جعفری سرو کن. نوش جان!
مواد اصلی برای ۳ نفر | مقدار |
جگر گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
آب لیموی تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویهها و دیگر مواد | مقدار |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل قرمز | به مقدار لازم |
طرز تهیه جگر گوسفندی
مرحله ۱: آمادهسازی جگر
ابتدا جگر را خوب بشویید و یک لایه نازک روی آن را با چاقو جدا کنید. سپس جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید (نه خیلی بزرگ و نه خیلی ریز) و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله ۲: خرد کردن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی درشت خرد کنید. سپس پیازها را داخل یک کاسه بریزید.
مرحله ۳: مزهدار کردن جگر
جگرهای آماده شده را به کاسه حاوی پیاز اضافه کنید. سپس آب لیمو ترش، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به مواد اضافه کنید. کاسه را برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا جگر مزهدار شود.
مرحله ۴: آمادهسازی زغال
زغال را خوب داغ کنید. این مرحله برای کسانی است که قصد دارند جگر را روی زغال کباب کنند.
مرحله ۵: سیخ زدن جگر
جگرها را از پیاز جدا کنید و به سیخ بزنید. سیخها را روی زغال قرار دهید و مدام بچرخانید تا جگر خوب پخته و برشته شود. اگر دوست دارید جگر کمی آبدار باشد، زودتر از روی زغال بردارید و اگر مغز پخت میخواهید، بیشتر روی زغال بگذارید.
مرحله ۶: تهیه جگر روی گاز
تابه را کمی چرب کنید و بگذارید داغ شود. جگرها را روی سیخهای چوبی یا فلزی کوچک بزنید و داخل تابه قرار دهید. یک طرف جگر را کاملا سرخ کنید و سپس طرف دیگر را نیز سرخ کنید.
مرحله ۷: تهیه جگر در فر
فر را روشن کنید و توری مخصوص را روی سینی فر قرار دهید. سیخهای جگر را روی توری بگذارید. فر را در دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید و هر ۱۰ دقیقه سیخها را بچرخانید تا جگرها پخته و برشته شوند.
مرحله ۸: سرو کردن جگر
جگرهای پخته شده را به همراه نان، پیاز و جعفری سرو کنید. نوش جان!.