طرز تهیه خوراک نخود خوشمزه و مقوی مرحله به مرحله


طرز تهیه خورش مرغ آلو خوشمزه و مخصوص مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش مرغ آلو خورش مرغ آلو یکی از خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با …

طرز تهیه کولی غورابیج خوشمزه شمالی مرحله به مرحله

طرز تهیه کولی غورابیج کولی غورابیج یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که بسیار خوشمزه و لذید و پرخاصیت بوده و روش …

طرز تهیه خورش گوجه سبز خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش گوجه سبز خورش گوجه سبز یکی از خورش های خاص و خوشمزه ایرانی است که معمولا در فصل بهار درست …

طرز تهیه خوراک نخود دکتر کرمانی طرز تهیه نخود آب خوشمزه خوراک نخود هندی خوراک نخود و پیاز طرز تهیه نخود با رب خوراک نخود و سبزیجات خوراک نخود و اسفناج طرز تهیه آب نخود برای سرماخوردگی

خوراک نخود یکی از غذاهای خوشمزه و بی نظیر است که خیلی راحت و با کمترین مواد در دسترس و روش‌های مختلفی درست می‌شود و از آن می‌توان به عنوان یک پیش غذای ساده و مناسب و یا یک غذای رژیمی سالم و مقوی استفاده کرد. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه خوراک نخود در ادامه با سایت آموزشی نکته چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود ۱ و نیم پیمانه
پیاز متوسط ۱ عدد
سیب زمینی متوسط ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل سیاه و پاپریکا به مقدار لازم
تخم گشنیز و زیره به مقدار لازم
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذا خوری

طرز تهیه خوراک نخود

خیساندن نخود

ابتدا نخود را از شب قبل در ظرفی بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و اجازه دهید تا خوب خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود، در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید، بعد در هنگام طبخ غذا نخودها را آبکشی کنید و در یک قابلمه بریزید.

پختن نخود

سپس مقداری آب روی نخودها بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۳ تا ۴ ساعت خوب بپزند و نرم شوند، اگر نخودها را در زودپز بریزید زودتر پخته می‌شوند، بعد یک سیب زمینی را پوست بگیرید و تمیز بشورید.

اضافه کردن سیب زمینی

سپس سیب زمینی را نگینی خرد کنید و بعد از پخت نخودها داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا با هم بپزند، بعد پیاز را پوست بگیرید و بشورید و به شکل نگینی خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.

سرخ کردن رب و پیاز

بعد پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک شوند، سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند و بعد رب گوجه فرنگی را در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

اضافه کردن رب

وقتی رنگ رب گوجه فرنگی تغییر کرد و کمی تیره‌تر شد مخلوط پیاز داغ و رب گوجه را به خوراک داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا با هم بپزند، اگر آب داخل قابلمه کم شده بود مقداری آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

اضافه کردن ادویه‌ها

سپس مقداری نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و با توجه به ذائقه خودتان کمی پاپریکا و تخم گشنیز و زیره را به خوراک اضافه کنید و با مواد داخل قابلمه مخلوط کنید و بعد درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خوراک نخود خوب جا بیفتد و پخته شود.

لیمو ترش تازه

بعد از این که خوراک کاملا پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید، سپس یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید و برش دهید و آب آن را بگیرید و به خوراک نخود اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا به خورد مواد برود و خوش طعم‌تر شود.

سرو خوراک نخود

سپس خوراک نخود را داخل ظرف مناسب بریزید و با چند برگ نعناع و ریحان و گشنیز تازه تزئین کنید و یک برش لیمو ترش را هم در کنار ظرف قرار دهید و این خوراک خوش طعم و لذیذ را همراه با ترشی و سبزی خوردن و انواع دورچین سرو کنید.


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا