طرز تهیه دمی مرغ به روش مجلسی با طعمی فوق العاده لذیذ و خوشمزه
اگر به دنبال یک غذای سنتی و در عین حال خوشمزه هستید، طرز تهیه دمی مرغ میتواند گزینهی خوبی باشد. دمی مرغ ترکیبی از برنج خوش عطر و طعم با تکههای مرغ است که با ادویهجات و شوید خشک تهیه میشود. روش پخت آسانی دارد و برای وعدههای خانوادگی بسیار مناسب است.
برای تهیه دمی مرغ اول برنج رو خوب بشویید و بذارید خیس بخوره. بعد مرغ رو مکعبی خرد کنید و با پیاز نگینی خرد شده، زردچوبه و کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه. ادویهجات و کمی آب جوش اضافه کنید و مرغ رو بپزید. برنج خیسخورده رو آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کرده، شوید خشک بریزید و همهچی رو خوب مخلوط کنید. برنج رو مثل کوه وسط قابلمه بریزید، روغن بریزید و دمکنی رو بذارید و حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید. در آخر کمی زعفران دمکرده روی برنج بریزید و نوش جان!
مواد لازم | مقدار |
برنج | ۳ پیمانه |
تکههای مرغ بدون استخوان | ۲۵۰ گرم |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
شوید خشک خرد شده | ۴ قاشق غذاخوری |
زعفران آب کرده | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
ادویه کاری | به مقدار لازم |
طرز تهیه دمی مرغ
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ و برنج
ابتدا مرغ بدون استخوان را به صورت مکعبهای ریز خرد کنید تا زمان پخت، زودتر آماده شود. برنج را خوب بشویید و در آب خیس کنید تا نشاسته اضافی آن خارج شود و برنج در هنگام پخت، دانهدانه و خوش فرم بماند. این کار میتواند حدود ۳۰ دقیقه زمان ببرد.
مرحله ۲: تفت دادن پیاز و مرغ
پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب با کمی روغن، پیازها را تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. بعد از آن زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن خارج شود. سپس مرغ خرد شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری اضافه کنید و همه مواد را خوب تفت دهید تا مرغ نیمپز شود.
مرحله ۳: اضافه کردن آب و برنج
پس از تفت دادن مرغ با ادویهها، کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا مرغ به طور کامل پخته شود. برنج خیس خورده را آبکش کنید و به مخلوط مرغ اضافه کنید. برای تنظیم میزان آب، انگشت خود را روی برنج قرار دهید؛ آب باید تا یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.
مرحله ۴: اضافه کردن شوید و دم کردن
زمانی که آب به جوش آمد و برنج شروع به نرم شدن کرد، شوید خشک خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید. برنج را به شکل کوه در وسط قابلمه جمع کنید و کمی روغن روی آن بریزید. درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و برای ۴۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج کاملا دم بکشد.
مرحله ۵: آماده سازی نهایی
پس از گذشت ۴۰ دقیقه، برنج را بررسی کنید. در صورت نیاز، کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید تا طعم و رنگ زیبایی به آن بدهد. حالا دمی مرغ شما آماده است. آن را در ظرف مورد نظر بکشید و نوش جان کنید.