طرز تهیه سس انار خوشمزه برای طعم دار کردن مرغ و گوشت
طرز تهیه سس انار بسیار ساده است. این سس خوشمزه یک طعم دهنده بسیار عالی برای کنار مرغ و گوشت است. این سس خوشمزه را حتما آموزش ببینید و تا فصل انار تمام نشده دست به کار شوید.
سس انار
سس انار یکی از انواع سسهای خوشمزه و لذیذ است که برای طعمدار کردن مرغ و گوشت مورد استفاده قرار میگیرد از این سس دلچسب میتوانید در کنار غذاهایی که با مرغ یا گوشت درست میشوند هم استفاده کنید.
این سس به علت داشتن آنتی اکسیدان فراوان در تقویت کننده کلیه، سیستم گوارشی ، کاهش استرس، کاهش فشار خون و پیشگیری از سرطان موثر است.
سس انار خیلی سریع آماده میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سس انار در ادامه با ما همراه باشید.
حتما از طرز تهیه رب انار در شادمگ استفاده کنید.
مواد لازم طرز تهیه سس انار
- انار ۲ کیلوگرم
- شکر یا نبات به ازای هر یک لیوان آب انار ۲ قاشق غذا خوری شکر
طرز تهیه سس انار
مرحله ۱: شستن و برش زدن انارها
ابتدا انارها را تمیز بشورید بهتر است از انارهای آبدار و ملس استفاده کنید اما با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید از انارهای شیرین یا ترش برای درست کردن سس انار استفاده کنید سپس انارها را برش بزنید و به تکههای کوچکتر تقسیم کنید.
مرحله ۲: جدا کردن دانههای انار و پختن آنها
بعد از آن دانههای انار را جدا کنید و داخل یک قابلمه بریزید، سپس مقداری آب روی آنها بگیرید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید اجازه دهید تا دانههای انار به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی حرارت کم بپزند و کاملاً نرم و پخته شوند تا راحت له شوند.
مرحله ۳: له کردن انارها و رد کردن از صافی
بعد از این زمان قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید، اجازه دهید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه آن کم شود سپس مخلوط را از صافی رد کنید و آب آن را در یک ظرف بریزید انارهای داخل صافی را محکم چنگ بزنید تا آب آنها گرفته شود.
مرحله ۴: اضافه کردن شکر به اب انار
هنگام چنگ زدن دانههای انار دقت کنید که هسته داخل انارها اصلاً نباید له شود چون باعث گس شدن طعم سس انار میشود بعد از این که انارها را کاملاً چنگ زدید و آب آنها را گرفتید به ازای هر یک لیوان آب انار ۲ قاشق شکر به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ۵: تست کردن میزان شیرینی
مقدار شیرینی سس بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد، اگر میخواهید که سس طعم شیرینتری داشته باشد میتوانید مقدار شکر را بیشتر بریزید، یا اگر میخواهید که طعم انار غالب باشد و تقریباً مزه ملسی داشته باشد، بهتر است شکر کمتری بریزید.
مرحله ۶: جوشاندن آب انار
به جای شکر میتوانید از نبات استفاده کنید و آن را به آب انار اضافه کنید سپس ظرف آب انار را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب انار شروع به جوشیدن کند در هنگام جوشیدن آب انار مقداری کف روی آب انار و در کنارههای ظرف جمع میشود.
مرحله ۷: گرفتن کف روی آب انار
سپس کف روی آب انار را با قاشق بگیرید و دور بریزید تا در نهایت سس خوش رنگتر و طعم بهتری داشته باشد، بعد از آن اجازه دهید تا آب انار همراه با شکر بجوشد و غلیظ شود در حین جوشیدن آب انار هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ۸: برداشتن سس انار از روی حرارت
بعد از این که سس قوام پیدا کرد و به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید، کنار بگذارید تا در دمای محیط کاملا خنک شود بعد از خنک شدن سس غلظت آن بیشتر میشود سپس یک ظرف شیشهای مناسب را تمیز بشورید و خشک کنید.
مرحله ۹: ریختن سس انار داخل شیشه
سس انار را بعد از این که کاملاً سرد شد داخل شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید، بعد در یخچال برای مدت طولانی نگهداری کنید تا در هنگام استفاده برای مزهدار کردن مرغ و گوشت یا حتی در کنار مرغ و گوشت هم میتوانید از آن استفاده کنید. در آخر سس انار را به عنوان یک طعم دهنده عالی برای درست کردن انواع غذاهای لذیذ استفاده کنید.
طرز تهیه آب انار خانگی ترش و شیرین را یادتان داده ایم از شادمگ آموزش ببینید.
طرز تهیه انواع سس انار
سس انار برای سالاد
مواد لازم: مقدار
رب انار رقیق یا آب انار یک لیوان
سرکه سفید یک قاشق غذاخوری
عسل دو قاشق چایخوری
گشنیز خردشده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل نوک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
سس انار سالادی نیاز یه تفت دادن و جوشاندن ندارد. تمام مواد بالا را درون یک کاسه بریزید و حسابی با چنگال یا همزن دستی به هم بزنید تا یکدست شود. میشود در مخلوطکن هم این کار را انجام داد.
طرز تهیه سس انار شمالی
مواد لازم
آب انار یک لیوان
انار دانه شده نصف لیوان
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
آبلیمو ۱/۴ قاشق غذاخوری
آب مرغ ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
کره ۱۵ گرم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
کره را در تابه بیندازید تا آب شود. بعد آب مرغ را به آن اضافه کنید. آب انار و نشاسته ذرت را به هم مخلوط کنید و بعد مخلوط را به مواد داخل تابه اضافه کیند. بعد هم فلفل سیاه و آبلیمو نمک را و بعد بگذارید مواد بجوشد و غلیظ شود. حالا نوبت انار دانه شده است. بعد از اضافه کردن آن به مدت یکی دو دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید سس خنک شود. بعد از خنک شدن آن میتوانید برای چاشنی مرغ ازش استفاده کنید.
طرز تهیه سس انار با آب انار
مواد لازم
انار یک کیلوگرم
شکر به میزان دلخواه
طرز تهیه:
اول باید انارها را آبگیری کنید و بعد آب آن را از صافی رد کنید تا مواد اضافی در آن نماند. بعد برای هر یک لیوان انار دو قاشق شکر اضافه کنید.
البته میزان شکر به سلیقه خودتان بستگی دارد و میتوانید کم و زیادش کنید. بعد مخلوط آب انار و شکر را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود.
بعد از قوام گرفتن سس، کفها را از روی آن جمع کنید. حالا باید حرارت را کم کنید و در ظرف را بردارید تا آب آن بخار شود. وقتی مقدار مواد داخل ظرف به ۱/۴ مقدار اولیه رسید، سس انار شما آماده است. آن را از روی شعله بردارید و بگذارید خنک شود. از این سس انار برای غذا و سالاد میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه سس انار با تمبر هندی
مواد لازم
تمبرهندی ۱ بسته
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مرباخوری
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
نمک و ادویههای دلخواه به میزان لازم
طرز تهیه:
سس انار با تمر هندی هم نیاز به حرارت ندارد. اول باید تمر هندی را در یک لیوان آب گرم بریزید تا تمر هندی رها شود. بعد هستههای آن را جدا کنید و از صافی رد کنید. به اندازه یک لیوان از عصاره تمر هندی به دست آمده را با رب انار مخلوط کنید به هم بزنید تا رقیق شود. بعد رب گوجه فرنگی و نمک و شکر و آبلیمو و روغن زیتون را اضافه کنید و هم بزنید. برای اضافه کردن ادویه باید سس را بچشید و به مقدار دلخواه از ادویه مورد نظر به آن اضافه کنید. سس انار با تمر هندی شما آماده است.
طرز تهیه سس انار با پودر خردل
مواد لازم
رب انار یک لیوان
روغن زیتون ۱/۳ لیوان
عسل ۳ قاشق چایخوری
سرکه سفید ۱ قاشق غذاخوری
پودر خردلیا
یا سس خردل ۱ قاشق غذاخوری
یا
یک قاشق چایخوری
فلفل ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
این نوع سس انار هم نیاز به طبخ ندارد. تمام مواد بالا را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود و سس انار خردلی آماده شود.
طرز تهیه سس انار با گردو، سیر و زعفران
مواد لازم
رب انار ۶ قاشق غذاخوری
آب انار یا آب ۱/۴ لیوان
سیر ۶ حبه
گردو ۶ عدد
روغن زیتون نصف قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ دمشده یک قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
باید اول گردوها را پوست بگیرید. بعد هم مغز پوستکنده گردو را در مخلوطکن بیندازید تا پوره شوند و یا این که آنها را رنده کنید. با سیرها هم همین کار را کنید و بعد سیر و مغز گردو را در روغن تفت بدهید. بعد هم دیگر مواد را به ترتیب اضافه کنید و بعد از کامل شدن ترکیب آن را ده تا پانزده دقیقه بجوشانید. آب ترکیب که کم شد غلیظ میشود و جا میافتد. این سس رب انار برای مزهدار کردن غذاهای گوشتی کاربرد دارد.
طرز تهیه سس انار با رب گوجه فرنگی
مواد لازم
تمر هندی ۱ بسته
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مرباخوری
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
شکر و آبلیمو به میزان دلخواه
نمک و ادویههای دلخواه به میزان لازم
طرز تهیه:
سس انار با رب گوجه فرنگی هم نیاز به حرارت ندارد. اول باید تمر هندی را در یک لیوان آب گرم بریزید تا تمر هندی رها شود. بعد هستههای آن را جدا کنید و از صافی رد کنید. به اندازه یک لیوان از عصاره تمر هندی به دست آمده را با رب انار مخلوط کنید به هم بزنید تا رقیق شود.
بعد رب گوجه و نمک و شکر و آبلیمو و روغن زیتون را اضافه کنید و هم بزنید. برای اضافه کردن ادویه باید سس را بچشید و به مقدار دلخواه از ادویه مورد نظر به آن اضافه کنید. سس انار با تمر هندی شما آماده است.
طرز تهیه سس انار با نشاسته ذرت
مواد لازم
آب انار یک لیوان
انار دانه شده نصف لیوان
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
آبلیمو ۱/۴ قاشق غذاخوری
آب مرغ ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
کره ۱۵ گرم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
کره را در تابه بیندازید تا آب شود. بعد آب مرغ را به آن اضافه کنید. آب انار و نشاسته ذرت را به هم مخلوط کنید و بعد مخلوط را به مواد داخل تابه اضافه کیند. بعد هم فلفل سیاه و آبلیمو نمک را و بعد بگذارید مواد بجوشد و غلیظ شود. حالا نوبت انار دانه شده است. بعد از اضافه کردن آن به مدت یکی دو دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید سس خنک شود. بعد از خنک شدن آن میتوانید برای چاشنی مرغ ازش استفاده کنید.
البته اضافه کردن آب مرغ به این سس دلخواه است و اگر دوست ندارید میتوانید آن را اضافه نکنید.
طرز تهیه سس انار با روغن زیتون و عسل
مواد لازم
رب انار یک لیوان
روغن زیتون ۱/۳ لیوان
عسل ۳ قاشق چایخوری
سرکه سفید ۱ قاشق غذاخوری
سس خردل ملایم یک قاشق چایخوری
فلفل ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
این سس هم نیازی به پختن ندارد. برای تهیه آن تمام مواد را داخل ظرف بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. این سس بیشتر به درد سالاد میخورد.
طرز تهیه سس انار با سرکه سیب و سس سویا
مواد لازم
آب انار ۱/۲ لیوان
سرکه سیب ۲ قاشق غذاخوری
سس سویا ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۱ حبه
نشاسته ذرت ۱ قاشق مرباخوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
اول باید سیرها را پوست بگیرید و بعد از رنده کردن در تابه با روغن زیتون تفت بدهید. بعد هم سس سویا و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. برای مرجله بعد، به طور جداگانه باید نشاسته و آب انار را با هم مخلوط کنید به طوری که نشاسته در آب انار حل شود. بعد آن را به مواد داخل تابه اضافه کنید. بعد از غلیظ شدن سس میتوانید نمک و شکر به آن اضافه کنید و همینطور دیگر طعمدهندهها را. مواد که سرد شد سس شما آماده است.
نکته مهم
چه کار کنیم که سس انار تلخ نشود
برای جلوگیری از تلخ شدن سس انار ، حتما پوست سفید و غشای نازک انار را جدا کنید و بعد آب آن را بگیرید. همچنین برای تهیه سس انار، نباید هستههای انار له شوند. له شدن هستههای انار باعث گس شدن طعم آب انار میشود.
آیا این مفید بود؟
Thanks for your feedback!