طرز تهیه سوسه کباب خوشمزه و مجلسی به روش رستوران های شمالی
سوسه کباب که با مرغ یا جوجه درست میشه، میتونه انتخاب جالبی برای شامهای خاص باشه. بهجز مواد اصلی که مرغ و سبزی معطر هستند، از چند ادویه و مواد جانبی دیگه برای افزایش طعم استفاده میکنیم که نتیجهش یک غذای بینظیره!
برای تهیه سوسه کباب خوشمزه اول باید مرغ رو خوب بشورید و با زعفران و نمک و فلفل ماساژ بدید و بذارید یک ساعت در یخچال بمونه. بعد پیاز و سیر و سبزی معطر رو تفت بدید، گردو و رب انار و آلو هم اضافه کنید و یه تفت دیگه بدید. موادو داخل شکم مرغ بریزید، شکمش رو بدوزید و بعد تو قابلمه با کمی آب بذارید بپزه تا جا بیفته.
مواد اصلی برای ۴ نفر | میزان |
مرغ یا جوجه | ۱ کیلویی |
سبزی معطر (ترکیبی از جعفری، گشنیز و شنبلیله) | ۲۰۰ گرم |
پیاز داغ برشته | ۲ عدد |
حریره سیر تازه | ۱ قاشق چایخوری |
سایر مواد | میزان |
رب انار خانگی | ۲ قاشق غذاخوری |
گردوی آسیاب شده نرم | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر تخم انار | ۱ قاشق غذاخوری |
آلوی خرد شده | ۱ پیمانه |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوسه کباب
مرحله ۱: آمادهسازی مرغ
مرغ را به خوبی بشویید و محتویات داخل شکمش را خارج کنید. سپس، مرغ را با ترکیبی از نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و زعفران دمکرده به خوبی ماساژ دهید تا تمام سطوحش به این مواد آغشته شود. مرغ را در ظرفی قرار دهید و برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا مزهدار شود. این زمان استراحت به مرغ کمک میکند تا طعمهای ادویهجات را به خود جذب کند.
مرحله ۲: تهیه مخلوط پیاز و سبزی
در حینی که مرغ در حال استراحت است، پیازها را پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. پیازها را در تابهای با کمی روغن روی حرارت متوسط قرار دهید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. به پیازها کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و سپس حریره سیر تازه را وارد ماجرا کنید. تمام مواد را هم بزنید و تفت دهید تا عطر سیر فضای آشپزخانه را پر کند.
مرحله ۳: اضافه کردن سبزی و سایر مواد
پس از اینکه پیاز و سیر کاملا تفت خورد و عطر آنها بلند شد، سبزیهای معطر خرد شده را اضافه کنید. سبزیها را به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس، گردوی آسیاب شده، رب انار و آلوهای خیس خورده را به تابه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. کمی آب به تابه اضافه کنید تا رب انار رنگ باز کند و بعد اجازه دهید آب اضافی تبخیر شود.
مرحله ۴: پر کردن مرغ و آمادهسازی برای پخت
پس از اینکه مرغ به اندازه کافی مزهدار شد و مخلوط پیاز و سبزیها آماده شد، مرغ را از یخچال خارج کنید. بخشی از مواد تفت داده شده را داخل شکم مرغ بریزید و با استفاده از نخ و سوزن یا خلال دندان، شکم مرغ را ببندید. سپس مرغ را در قابلمهای بگذارید و کمی تفت دهید تا سطح آن طلایی شود.
مرحله ۵: پخت نهایی سوسه کباب
پس از تفت دادن مرغ، باقیمانده مخلوط پیاز و سبزیها را به همراه ۱/۲ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا محتویات آن به جوش آید، سپس حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید سوسه کباب برای ۱.۵ تا ۲ ساعت بپزد و طعمها به خوبی با هم ادغام شوند. پس از پخت، سوسه کباب شما آماده سرو است. نوش جان!