طرز تهیه شامی ترکیه‌ای به روش سنتی؛ یک دستور پخت خوشمزه


طرز تهیه شامی ترکیه ای

طرز تهیه شامی ترکیه‌ای یه روش خوشمزه و متفاوت برای تجربه کردن یک غذای پرطرفدار در ترکیه است. این دستور پخت با تغییرات کوچکی در مواد اصلی ارائه می‌شود تا طعمی یونیک و متمایز داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا این شامی خوش طعم را با هم درست کنیم.

برای تهیه شامی ترکیه‌ای خوشمزه، اول گوشت گوسفندی رو خوب بشور و دو بار چرخ کن. بعد پیاز و سیر رو پوست بگیر، خرد کن و به گوشت اضافه کن و دوباره چرخ کن. تخم مرغ و آرد سوخاری رو هم اضافه کن و حسابی ورز بده. مواد رو نیم ساعت توی یخچال استراحت بده، بعد ادویه‌ها و بلغور و آب و کمی نمک اضافه کن و دوباره ورز بده. مواد رو یک شب توی یخچال بذار تا استراحت کنن. فرداش مایه رو به شکل شامی دربیار و توی روغن داغ سرخ کن. با گوجه و سیب زمینی سرخ شده سرو کن و لذت ببر.

مواد اصلی برای ۴ نفر مقدار
گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز خرد شده ۱ عدد
سیر له شده ۲ حبه
سایر مواد مقدار
آرد سوخاری پانکو ۲ قاشق غذاخوری
بلغور نرم ۱/۲ قاشق غذاخوری
آب سرد ۱ قاشق چای‌خوری
زیره سبز ۱ قاشق چای‌خوری
پاپریکا ۱/۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه تازه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز تند ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک و روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه شامی ترکیه ای

مرحله ۱: آماده سازی گوشت

ابتدا گوشت گوسفندی را بعد از شستن خرد کنید و دو بار چرخ کنید. پیاز و سیر را پوست بگیرید، خرد کنید و به همراه گوشت چرخ شده مخلوط نمایید. سپس مواد را برای بار سوم چرخ کنید. اگر آب اضافی داشت، فشار دهید تا خارج شود.

مرحله ۲: اضافه کردن تخم مرغ و آرد سوخاری

گوشت را در یک کاسه بزرگ ریخته، تخم مرغ و آرد سوخاری پانکو را اضافه کنید. خوب ورز دهید تا مخلوطی منسجم شکل گیرد. ورز دادن باید حداقل ۱۰ دقیقه طول بکشد.

مرحله ۳: استراحت مواد

در یخچال پس از ورز دادن مایه شامی، ظرف را با سلفون بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله ۴: اضافه کردن ادویه‌جات و بلغور

کاسه مایه شامی را از یخچال خارج کنید. ادویه‌ها شامل زیره سبز، پاپریکا، فلفل سیاه، فلفل قرمز تند، بلغور نرم، آب سرد و کمی نمک را اضافه کنید و دوباره به مدت ۵ دقیقه ورز دهید.

مرحله ۵: استراحت طولانی مدت

مواد را مجدداً در ظرف پوشانده و به مدت ۱۲ ساعت یا یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا مزه‌ها به خوبی به خورد هم بروند.

مرحله ۶: شکل دادن و سرخ کردن شامی‌ها

مایه شامی را از یخچال بیرون آورید و به اندازه‌های دلخواه شکل دهید. در تابه‌ای که از قبل با روغن زیتون داغ شده، شامی‌ها را بگذارید و از هر طرف تا زمانی که برشته شوند، سرخ کنید.

مرحله ۷: سرو

شامی‌های سرخ شده را در ظرف مورد نظر قرار دهید و همراه با گوجه‌های سرخ شده و سیب زمینی‌های سرخ کرده سرو کنید. نوش جان!

آموزش انواع شامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا