طرز تهیه شله اسپنوغی؛ ترکیبی خوشمزه از اسفناج و ماش


طرز تهیه نان عدس؛ وعده ای ای عالی برای رژیم‌های غذایی

طرز تهیه نان عدس نان عدس، با طعم دلنشین و مقوی خود، یک گزینه عالی برای صبحانه‌های پرانرژی یا میان‌وعده‌های سالم است. در …

طرز تهیه مالاوابیج گیلانی خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه مالاوابیج مالاوابیج یکی از انواع غذاهای خوشمزه و محلی شمال کشورمان است که طرفدارهای زیادی در بین مردم گیلان دارد، برای …

طرز تهیه کباب شیشلیک مرحله به مرحله به روش پسران کریم

طرز تهیه کباب شیشلیک شیشلیک، یکی از محبوب ترین انواع کباب های ایرانی است. به قدری این کباب لذیذ و خوشمزه است که …

طرز تهیه شله اسپنوغی

در پی یافتن دستور پخت‌های نوین و خوشمزه، سایت آموزشی نکته چی این بار به شما طرز تهیه یک غذای سنتی و در عین حال خلاقانه را آموزش می‌دهد: “شله اسپنوغی”. این غذا که ریشه در آشپزی ایرانی دارد، با ترکیب اسفناج و ماش به همراه برنج خورده، نه تنها غنی از آهن و پروتئین است بلکه با طعمی دلچسب و متفاوت، لحظات غذایی شما را به یادماندنی می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه تهیه این غذای خوشمزه و مقوی آشنا شوید.

برای طرز تهیه شله اسپنوغی، ابتدا پیازها را تفت داده، سپس اسفناج خورد شده و ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم. پس از آن، ماش و برنج خیس خورده به همراه عصاره و آب جوش اضافه شده و پس از جوش آمدن، کف روی آن را می گیریم. با اضافه کردن نمک و پختن بر روی حرارت کم تا زمانی که غلظت مناسبی پیدا کند، شله آماده سرو می‌شود.

مواد لازم مقدار
پیاز ۲ عدد
اسفناج ۵۰۰ گرم
فلفل سیاه و ادویه کاری به مقدار کافی
نمک و زردچوبه به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی
ماش ۱ پیمانه
خرده برنج ۱ و نیم پیمانه
عصاره ی قلم یا آب مرغ به مقدار کافی

طرز تهیه شله اسپنوغی

مرحله ۱: تفت دادن پیاز

ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد کنید، سپس در یک قابلمه بزرگ، مقداری روغن را اضافه کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تا زمانی که طلایی و کمی نرم شود، سرخ کنید. این فرآیند معمولاً حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان می‌برد.

مرحله ۲: افزودن اسفناج و ادویه‌جات

پس از اینکه پیاز سرخ شد، اسفناج خورد شده را به همراه ادویه‌جات شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری اضافه کنید. مواد را به خوبی با هم ترکیب کرده و برای حدود ۳ تا ۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا اسفناج نرم شود و ادویه‌جات عطر و طعم خود را منتشر کنند.

مرحله ۳: اضافه کردن ماش و خورده برنج

ماش و خرده برنجی که از قبل برای نیم ساعت خیس خورده است را به مخلوط اسفناج و پیاز در قابلمه اضافه کنید. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا همه چیز با هم ترکیب شود.

مرحله ۴: اضافه کردن عصاره و آب جوش

در این مرحله، عصاره قلم یا آب مرغ را به همراه مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. میزان آب را به گونه‌ای تنظیم کنید که تمام مواد پوشیده شوند.

مرحله ۵: جوش آوردن و کف‌گیری

محتویات قابلمه را بر روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید. پس از اینکه آب به جوش آمد، کف ایجاد شده بر روی سطح را به آرامی بردارید تا مخلوط صاف و زلال باقی بماند.

مرحله ۶: اضافه کردن نمک و تنظیم حرارت

در این مرحله، نمک را به میزان دلخواه به مخلوط اضافه کنید، سپس حرارت را به میزان کم تنظیم کرده و اجازه دهید تا شله آرام و به آهستگی بپزد و غلظت مناسبی پیدا کند. این فرآیند معمولاً حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان می‌برد. در طول این زمان، مرتباً شله را هم بزنید تا از ته گرفتن آن جلوگیری شود.

مرحله ۷: بررسی غلظت و طعم

پس از گذشت زمان لازم، غلظت شله را بررسی کنید. اگر شله به غلظت دلخواه نرسیده است، می‌توانید آن را برای مدتی بیشتر بپزید. همچنین، طعم آن را با اضافه کردن نمک یا ادویه‌جات، در صورت نیاز، تنظیم کنید.

مرحله ۸: آماده سازی برای سرو

پس از اینکه شله به غلظت و طعم دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید. شله اسپنوغی حالا آماده سرو است. آن را در ظرف مورد نظر خود ریخته و در صورت تمایل، با مقداری پیاز داغ تزئین کنید تا ظاهری زیبا و طعمی بهتر داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا