طرز تهیه کولی غورابیج خوشمزه شمالی مرحله به مرحله


طرز تهیه خورش سبزیجات خوشمزه و رژیمی مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش سبزیجات خورش سبزیجات یکی از انواع خورش های خوشمزه و ایرانی است که برای افراد گیاه خوار بسیار مناسب می …

طرز تهیه پیتزا سیب زمینی خوشمزه و سالم مرحله به مرحله

طرز تهیه پیتزا سیب زمینی پیتزا سیب زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با رسپی ها و …

طرز تهیه کمپیر سیب زمینی خوشمزه و مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه کمپیر سیب زمینی کمپیر سیب زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده کشور ترکیه است که با مواد متنوعی درست …

طرز تهیه کولی غورابیج , دستور پخت خورش کولی غورابیج گیلانی

کولی غورابیج یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که بسیار خوشمزه و لذید و پرخاصیت بوده و روش پخت آن هم خیلی ساده و راحت است، برای آشنایی با طرز تهیه کولی غورابیج در ادامه با آموزش کامل و مرحله به مرحله سایت آموزشی نکته‌چی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
کولی یا ماهی ریز ۸ عدد
سبزی محلی نیم کیلو
ترشی آبغوره یک و نیم فنجان
شکر نصف قاشق غذاخوری
گردو سابیده شده ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
گلپر به مقدار لازم
روغن مایع سرخ‌کردنی به مقدار لازم

طرز تهیه کولی غورابیج

مرحله اول

برای تهیه کولی غورابیج ابتدا مغز گردو را آسیاب و یا چرخ کنید تا کاملا ریز شود، سپس گردوهای خرد شده را در ظرف مناسب ریخته و ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب پخته شده و روغن بیاندازد.

نکته: اگر دوست داشته باشید می‌توانید مقداری رب انار هم اضافه کنید.

مرحله دوم

حالا کولی‌ها که ماهی‌های ریز و کوچکی هستند را پاک کنید و داخل شکمشان را خالی کرده و فلس‌هایشان بگیرید، با مقداری نمک و فلفل سیاه و گلپر مزه ‌دار کنید و اجازه دهید کمی بماند.

مرحله سوم

در یک تابه مناسب به مقدار زیاد روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن خوب داغ شود، سپس ماهی‌ها را در تابه قرار دهید و هر دو طرف آن‌ها را خوب سرخ کنید.

مرحله چهارم

حالا سبزی های معطر و تازه را که از قبل شسته‌ و آب اضافی آن‌ها را کاملا گرفته‌اید، ساطوری کنید تا کاملا ریز شوند، سپس در ظرف مناسب ریخته و روی حرارت متوسط با روغن خوب سرخ کنید.

نکته: اگر سبزی معطر و خوش طعم گیلان (نعنا، خلواش، چوچاق و گشنیز) در دسترس تان نبود می‌توانید از نعناع، جعفری و ریحان استفاده کنید.

مرحله پنجم

در این مرحله سبزی سرخ شده و ترشی آبغوره را به گردوی در حال پخت اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا با هم پخته شوند.

مرحله ششم

بعد از حدودا یک ساعت که مخلوط مواد به آهستگی و روی حرارت ملایم جوشید، نمک و فلفل سیاه و شکر را با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان اضافه کنید و چند دقیقه دیگر بگذارید تا با هم بپزند.

مرحله هفتم

بعد از چند دقیقه که خورشت کاملا جا افتاد و پخته شد آن را از روی حرارت بردارید سپس در ظرف مناسب بکشید و ماهی‌های کولی سرخ شده را روی آن بچینید. در پایان کولی غورابیج را با پلو و کلی دورچین خوشمزه میل کنید. نوش جان


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا