غذای پلویی برای سرماخوردگی بهترین جایگزین سوپ و مایعات


غذای پلویی برای سرماخوردگی می تواند انرژی و قوای از دست رفته ی بدنتان را برگرداند. بسیار از افراد از خوردن غذاهای سوپی و مایعات در دوران سرماخوردگی خسته می شوند، شادمگ 8 غذای پلویی برای سرماخوردگی را به شما پیشنهاد می کند.

هویج پلو - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم برای تهیه هویج پلو

  • برنج: 3 پیمانه
  • هویج: 500 گرم
  • مرغ: 500 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • زعفران: به مقدار لازم
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه هویج پلو

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. مرغ را به همراه پیاز، زعفران، نمک و فلفل سیاه در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا مرغ پخته شود. هویج ها را خلالی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا هویج ها کمی نرم شوند.

برنج را آبکش کنید و به همراه 2 پیمانه آب و زعفران دم شده به قابلمه مرغ و هویج اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، هویج پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با خلال پسته، بادام و زرشک تزیین کنید.

نکات:

  • می توانید از خلال بادام و پسته برای تزیین هویج پلو استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید هویج پلو شیرین تری داشته باشید، می توانید 2 قاشق غذاخوری شکر به مواد اضافه کنید.
  • می توانید از گوشت چرخ کرده به جای مرغ در این غذا استفاده کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با گوشت یک غذای پلویی برای سرماخوردگی

باقالی پلو - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • باقلا: 500 گرم
  • گوشت گوسفندی: 500 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • زعفران: به مقدار لازم
  • شوید: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. گوشت را به همراه پیاز، زعفران، نمک و فلفل سیاه در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا گوشت پخته شود. باقلاها را به مدت 2 دقیقه در آب جوش بپزید و سپس آبکش کنید. برنج را آبکش کنید و به همراه 2 پیمانه آب و زعفران دم شده به قابلمه گوشت اضافه کنید. بعد از اینکه برنج نیم پز شد، باقلا و شوید را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، باقالی پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با خلال پسته، بادام و زرشک تزیین کنید.

نکات تهیه باقالی پلو با گوشت

  • می توانید از خلال بادام و پسته برای تزیین باقالی پلو استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید باقالی پلو زعفرانی تری داشته باشید، می توانید مقدار زعفران را افزایش دهید.
  • می توانید از شوید خشک به جای شوید تازه در این غذا استفاده کنید.

طرز تهیه عدس پلو

عدس پلو - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • عدس: 2 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. عدس ها را نیز به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه ای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. عدس های خیس شده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی سرخ شوند.

4 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا عدس ها پخته شوند. بعد از اینکه عدس ها پخته شدند، برنج آبکش شده و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، عدس پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با خلال پسته، بادام و کشمش تزیین کنید.

نکات تهیه عدس پلو

  • می توانید از کشمش پلویی به جای کشمش معمولی در این غذا استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید عدس پلو زعفرانی تری داشته باشید، می توانید مقدار زعفران را افزایش دهید.
  • می توانید از کمی زیره و دارچین برای طعم دار کردن عدس پلو استفاده کنید.

طرز تهیه دمپختک غذای پلویی برای سرماخوردگی

دمپختک - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • باقالی: 2 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. باقالی ها را نیز به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. پیازها را نگینی خرد کنید و در قابلمه ای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر زردچوبه بلند شود.

باقالی های خیس شده را آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید. به باقالی ها کمی آب اضافه کنید و بگذارید تا کمی بپزند. برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید و 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، دمپختک را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با ترشی، ماست یا سالاد شیرازی میل کنید.

نکات تهیه دمپختک

  • می توانید از شوید خشک برای تزیین دمپختک استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید دمپختک زعفرانی تری داشته باشید، می توانید کمی زعفران دم کرده به برنج اضافه کنید.
  • می توانید از کمی زیره و دارچین برای طعم دار کردن دمپختک استفاده کنید.

طرز تهیه استامبولی پلو غذای پلویی برای سرماخوردگی

استامبولی - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • سیب زمینی: 3 عدد
  • گوجه فرنگی: 3 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. سیب زمینی ها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی ها را نیز نگینی خرد کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه ای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیب زمینی های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شوند.

گوجه فرنگی های خرد شده را به سیب زمینی ها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزه ها به خورد هم بروند. برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید و 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، استامبولی پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با ترشی، ماست یا سالاد شیرازی میل کنید.

نکات تهیه استامبولی پلو

  • می توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز برای تزیین استامبولی پلو استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید استامبولی پلو تندتری داشته باشید، می توانید از فلفل قرمز یا پودر فلفل قرمز به مواد اضافه کنید.
  • می توانید از کمی رب گوجه فرنگی برای رنگ و طعم بهتر استامبولی پلو استفاده کنید.

خورشت کرفس - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • گوشت گوساله یا گوسفندی: 500 گرم
  • کرفس: 1 دسته بزرگ
  • پیاز: 2 عدد
  • هویج: 1 عدد (اختیاری)
  • جعفری: به مقدار لازم
  • نعنا: به مقدار لازم
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه

گوشت را به همراه مقداری پیاز و زردچوبه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید تا بپزد. در قابلمه ای دیگر، پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. کرفس را به صورت دلخواه (خرد شده یا خلالی) به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی نرم شود.

هویج را نیز رنده یا نگینی خرد کنید و به کرفس اضافه کنید. جعفری و نعنا را ساطوری خرد کنید و به مواد اضافه کنید. زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزه ها به خورد هم بروند. رب گوجه فرنگی را (در صورت تمایل) به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

مواد تفت داده شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید و بگذارید تا خورشت جا بیفتد. در انتهای پخت، جعفری و نعنا را برای تزیین روی خورشت بریزید.

نکات تهیه خورشت کرفس

  • می توانید از لیموعمانی یا آبغوره برای طعم ترش و ملس خورشت استفاده کنید.
  • برای لعاب دار شدن خورشت می توانید از 1 قاشق غذاخوری شکر استفاده کنید.
  • می توانید از خلال بادام، خلال پسته و کشمش برای تزیین خورشت استفاده کنید.

طرز تهیه شوید پلو غذای پلویی برای سرماخوردگی

شوید پلو - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • برنج: 3 پیمانه
  • مرغ: 500 گرم
  • شوید: 1/2 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • هویج: 1 عدد (اختیاری)
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. مرغ را به همراه مقداری پیاز و زردچوبه تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس آب را به مرغ اضافه کنید و بگذارید تا بپزد.

در قابلمه ای دیگر، پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. هویج را نیز رنده یا نگینی خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.

شوید را ساطوری خرد کنید و به مواد اضافه کنید. زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.

بعد از اینکه مرغ پخت، آن را ریش ریش کنید و به مواد تفت داده شده اضافه کنید. برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کنید و 3 پیمانه آب به آن اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد. در انتهای پخت، شوید تازه را برای تزیین روی برنج بریزید.

نکات تهیه شوید پلو

  • می توانید از کشمش پلویی برای تزیین شوید پلو استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید شوید پلو زعفرانی تری داشته باشید، می توانید مقدار زعفران را افزایش دهید.
  • می توانید از کمی زرشک نیز برای تزیین شوید پلو استفاده کنید.

ماهی سالمون یک غذای پلویی برای سرماخوردگی

سبزی پلو با ماهی - غذای پلویی برای سرماخوردگی

مواد لازم

  • فیله سالمون: 4 عدد
  • پیاز: 1 عدد، نازک برش داده شده
  • هویج: 1 عدد، نازک برش داده شده
  • قارچ: 1 پیمانه، برش داده شده
  • کره: 2 قاشق غذاخوری
  • آب مرغ: 1/2 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • شوید تازه: 1/4 پیمانه، ساطوری شده

طرز تهیه

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. 4 تکه فویل آلومینیومی را به اندازه کافی بزرگ برش دهید تا هر فیله سالمون را در آن بپیچید. در هر تکه فویل، یک فیله سالمون قرار دهید.

روی هر فیله سالمون، پیاز، هویج، قارچ، کره، آب مرغ، نمک و فلفل سیاه را بریزید. لبه های فویل را به طور کامل ببندید تا مواد داخل آن محبوس شوند. بسته های فویل را در یک سینی فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید. پس از پخت، بسته های فویل را با احتیاط باز کنید و با برنج یا سیب زمینی پخته شده سرو کنید.

نکات تهیه ماهی سالمون

  • می توانید از سبزیجات دیگر مانند کدو سبز، فلفل دلمه ای یا نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده کنید.
  • برای طعم قوی تر، می توانید قبل از پخت، کمی آبلیمو یا سس سویا به مواد داخل فویل اضافه کنید.
  • اگر می خواهید از فویل آلومینیومی استفاده نکنید، می توانید از ظرف پیرکس یا سرامیکی نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.

مواد غذایی مفید برای سرماخوردگی

سوپ مرغ

سوپ مرغ یک غذای کلاسیک راحت است که به دلایلی خوب است. مرغ منبع خوبی از پروتئین است که به بدن شما کمک می کند تا با عفونت مبارزه کند. آبگوشت نیز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین A و سدیم است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.

سبزیجات

سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند. آنها همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند. برخی از بهترین سبزیجات برای خوردن در هنگام سرماخوردگی عبارتند از:

  • کیوی
  • توت فرنگی
  • کلم پیچ
  • اسفناج
  • پرتقال
  • گریپ فروت

ماست

ماست منبع خوبی از پروبیوتیک ها است که باکتری های زنده ای هستند که می توانند به تقویت سلامت روده شما کمک کنند. روده شما نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن شما دارد، بنابراین سالم نگه داشتن آن مهم است. ماست همچنین منبع خوبی از کلسیم و ویتامین D است که برای سلامت کلی شما مهم است.

سیر

سیر دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است که می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند. همچنین می تواند به شل شدن مخاط کمک کند و احتقان را کاهش دهد. می توانید سیر را به صورت خام، پخته شده یا به عنوان مکمل مصرف کنید.

زنجبیل

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و ضد تهوع است که می تواند به تسکین علائم سرماخوردگی مانند گلودرد و سرفه کمک کند. می توانید زنجبیل را به صورت چای، اسموتی یا مکمل مصرف کنید.

عسل

عسل یک ماده تسکین دهنده طبیعی است که می تواند به تسکین گلودرد کمک کند. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند. می توانید عسل را به صورت چای، روی نان تست یا به تنهایی میل کنید.

مهم است که در طول سرماخوردگی مایعات زیادی بنوشید. این به هیدراته ماندن بدن و دفع سموم کمک می کند. آب، آب میوه و چای گزینه های خوبی هستند.

استراحت کافی نیز هنگام سرماخوردگی مهم است. بدن شما برای مبارزه با عفونت به استراحت نیاز دارد. تا جایی که می توانید بخوابید و از فعالیت های شدید خودداری کنید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

آیا این مفید بود؟

Thanks for your feedback!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا