علائم خرابی سنسور اکسیژن + 10 روش تعمیر

خرابی سنسور اکسیژن

علائم خرابی سنسور اکسیژن متفاوت است. افزایش دور موتور ، شتاب کم خودرو ، افزایش آلایندگی برخی از رایج ترین علائم هستند که نشان دهنده خرابی سنسور اکسیژن است. به طور کلی هر مشکلی در این قسمت روند احتراق داخلی موتور خودرو را مختل می کند. با آگاهی از این علائم ، می توانید به سرعت سعی کنید مشکل را برطرف کرده و از بروز مشکل در خودرو جلوگیری کنید.
سنسور اکسیژن چیست؟
سنسور اکسیژن (سنسور O2) یکی از مهمترین و مهمترین اجزا و عناصر تعبیه شده در پیشرانه خودرو است. این سنسور وظیفه کنترل ، کنترل و اندازه گیری نسبت اکسیژن در سوخت را بر عهده دارد. سنسور اکسیژن نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا و مصرف سوخت دارد.

تعمیر خرابی سنسور اکسیژن

چگونه می توان خرابی سنسور اکسیژن را تشخیص داد؟

خرابی سنسور اکسیژن در خودروها معمولاً با علائم و نشانه هایی خود را نشان می دهد. این تابلوها تفاوت چندانی با خودروهایی مانند پژو 405 ، 206 ، تیبا ، پراید ، L90 ، سمند و سایر خودروها ندارند و در این مقاله قصد داریم به بررسی این علائم بپردازیم.

1- افزایش سرعت موتور هنگام توقف

افزایش دور موتور خودرو (RPM) ، به ویژه هنگام توقف خودرو ، یکی از علائم خرابی سنسور اکسیژن است.

به طور معمول ، دور معمولی موتور اغلب زیر 1000 دور در دقیقه است. هنگامی که دور موتور به محدوده 2000 تا 3000 دور در دقیقه افزایش می یابد ، این ممکن است نشانه ای از مشکل در قطعه سنسور اکسیژن باشد.

قسمت معیوب این قسمت علاوه بر ایجاد اختلال در عملکرد مناسب درایو ، منجر به ریتم و سرعت نامناسب موتور خودرو می شود.

2- شتاب کم خودرو از علائم خرابی سنسور اکسیژن

شتاب آهسته و قسمت پایینی خودرو را می توان از دیگر علائم خرابی سنسور اکسیژن دانست. نقص در سنسور اکسیژن با تنظیم سوخت مورد نیاز سیستم محرکه ECU یا واحد کنترل الکترونیکی خودرو در هنگام شتاب مختل می شود.

در این حالت ، سنسور اکسیژن به اصطلاح کار می کند. حالت Open Loop که مانع از اکسیژن رسانی لازم به موتور خودرو در هنگام شتاب گیری می شود.

3- افزایش میزان آلودگی در خودرو

از دیگر علائم آسیب این سنسور می توان به افزایش آلودگی خودرو اشاره کرد. خرابی سنسور اکسیژن باعث افزایش میزان کربن و در نتیجه افزایش میزان آلودگی در خودرو می شود. این امر به ویژه در هنگام معاینه فنی خودرو بسیار مهم و ضروری می شود. معیوب بودن سنسور اکسیژن خودرو باعث افزایش آلاینده ها شده و صدمات جدی و جبران ناپذیری به محیط وارد می کند.

4- عملکرد نادرست درایو

خرابی سنسور اکسیژن بر عملکرد و عملکرد سیستم محرک خودرو تأثیر می گذارد. در چنین شرایطی موتور خودرو به طور نامنظم کار می کند و مشکلاتی مانند توقف یا کاهش قدرت رانندگی پیش می آید.

پارگی موتور خودرو و عدم کشش و نیروی سربالایی از دیگر مشکلاتی است که هنگام خرابی سنسور اکسیژن برای موتور خودرو ایجاد می شود. در این رابطه باید توجه داشت که خرابی سنسور اکسیژن منجر به شتاب کم و کندی خودرو می شود.

5- ظاهر لامپ کنترلی نشانه خرابی سنسور اکسیژن است

اگر سنسور اکسیژن خراب باشد یا ناکافی باشد ، شاهد روشن شدن چراغ تست خودرو خواهید بود. چراغ کنترل ممکن است به دلایل مختلف روشن شود. با این حال ، مشورت با تعمیرکار خودرو می تواند برای اطمینان از روشن بودن چراغ هشدار خودرو بسیار مفید باشد.

علت خرابی سنسور اکسیژن

علت خرابی سنسور اکسیژن

علل و علل مختلف می تواند در صورت آسیب به سنسور اکسیژن خودرو مثر باشد. با این حال ، استفاده از سوخت با کیفیت پایین را می توان مهمترین علت خرابی سنسور اکسیژن دانست. سنسور اکسیژن ارتباط مستقیمی با کیفیت سوخت مصرفی دارد. کیفیت پایین سوخت عمر و کارایی سنسور اکسیژن را کاهش می دهد.

خرابی شمع ها یکی دیگر از عوامل آسیب رساندن به سنسور اکسیژن است. خرابی شمع ها منجر به یک فرآیند احتراق ناقص و در نتیجه نقص سنسور و عملکرد مطلوب سنسور می شود.

همچنین ، هرگونه ضربه احتمالی می تواند باعث خرابی سنسور اکسیژن شود. این قطعه به دلیل الکتریکی بودن از دوام و ایمنی لازم در برابر ضربه های احتمالی برخوردار نیست.
روش تست سنسور اکسیژن
با انجام آزمایشات مختلف ، می توان سلامت سنسور اکسیژن را به سادگی تضمین کرد.

یکی از راههای عملی این کار استفاده از ولت متر دیجیتال و دستگاه تشخیصی است. با مشاهده سیم های اطراف سنسور ، می توانید از سلامت و ایمنی این قسمت مطمئن شوید. برای این کار ، ماشین را حدود 20 دقیقه نگه دارید تا رانندگی گرم شود. پس از این فرآیند ، خودرو خاموش می شود و سلامت سنسور اکسیژن تشخیص داده می شود و بررسی می شود

 

علائم خرابی سنسور اکسیژن ۲۰۶ | علائم خرابی سنسور اکسیژن پژو 405 | تعمیر سنسور اکسیژن پراید | قیمت سنسور اکسیژن | حذف سنسور اکسیژن | روش تشخیص خرابی سنسور اکسیژن | کشیدن سوکت سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن 405 | حذف سنسور اکسیژن پراید | تاثیر شستشوی سنسور اکسیژن | شماره آچار سنسور اکسیژن پراید | شستشوی سنسور اکسیژن با تینر | سنسور اکسیژن پراید دیجی کالا | سنسور اکسیژن پراید یورو 4 کجاست | محلول شستشوی سنسور اکسیژن | تعمیر سنسور اکسیژن تیبا

نوشته های مشابه

يك ديدگاه

  1. باسلام …من مشهد هستم و ایکس 33اس دارم …ماشینم کاتالیزورش رو برداشتم سه سال پیش ….الان چنپ وقتی هست ماشین در حالت در جا بدکار میکنه موقعی که داغ هست ..و دور موتور شدیدا میاد پایین. و نوسان داره ..طوری که ترمز چوب میشه تو حالت درجا …موقعی که سرده موتور .خوبه ….فکر کنم از سنسور اکسیژن باشه …امکانش هست که با ریمپ و تعویض سنسور درست بشه …ممنون میشم جواب بدین ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا