20 غذای سریع برای ناهار ؛ خوشمزه و کم هزینه غذاتو بپز
تهیه ی غذای سریع برای ناهار که خوشمزه هم باشد خواسته ی هر خانم خانه داری است. شادمگ دستور تهیه 20 غذای خوشمزه و فوری که مناسب ناهار و شام است را به شما معرفی کرده است.
طرز تهیه دمی گوجه
- برنج:1 و نیم پیمانه
- گوجه فرنگی متوسط :6 عدد
- پیاز :1 عدد پیاز
- رب گوجه فرنگی :1 قاشق غذا خوری
- کره :30 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه :به مقدار لازم
برای تهیه این پلو، ابتدا باید برنج را بشویید و حدود 2 تا 3 ساعت قبل از آشپزی آن را خیس کنید. سپس مقداری آب برنج باید به صورتی باشد که حدود نصف یک بند انگشت آب بالای برنج ایستاده باشد و کمی نمک به آن اضافه کنید. در ادامه، پیازها را خرد کرده و در تابهای با روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
سپس به پیازها زرد چوبه و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید. بعد از یک دقیقه، ادویهها و رب گوجهفرنگی را به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود و رنگ دهد. گوجهفرنگیها را پوست بگیرید و خرد کنید.
سپس به همراه کره و مقداری نمک به مواد پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند و گوجهفرنگیها بپزند و آبشان کشیده شود.
سپس برنج را در قابلمه روی حرارت قرار داده و بخار شدن آب برنج را منتظر شوید. پس از آن، مایه دمی گوجه را به برنج اضافه کرده و هم بزنید تا آب برنج کاملاً کشیده شود و به همین ترتیب زیر قابلمه یک شعله پخش کنید تا ته برنج نسوزد و طلایی شود.
پس از 45 تا 50 دقیقه دم کشیدن پلو، آن را در ظرف بچینید و با ترشیجات و سبزی خوراکیهای مختلف میل کنید.
کشک بادمجان غذای سریع برای ناهار
- بادمجان: 5 عدد
- پیاز: 2 عدد
- سیر: 5 حبه
- نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
- کشک: 5 قاشق غذاخوری
- گردوی خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: مقدار لازم
بادمجانها را پوست کنید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس آنها را با نمک بپوشانید و برای 15 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آنها کمی کم شود. بعد از شستشو، بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید تا به خوبی سرخ شده و له شوند.
نعنا خشک را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید و سپس در یک تابه با کمی روغن روی حرارت متوسط تفت دهید. همچنین پیاز و سیر را خرد کرده و در تابه تفت دهید. میتوانید سیر را هم له کنید و اضافه کنید.
نعناداغ، گردو و بادمجان له شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و با هم روی حرارت ملایم تفت دهید تا مواد به هم مخلوط شوند و طعمها با هم آشتی پیدا کنند.
کشک را با ¼ فنجان آب سرد مخلوط کرده و به مواد دیگر اضافه کنید. بادمجانها را به خوبی تفت دهید تا آب اضافی آنها بخشی از غذا شود و خوب مزه بگیرد. سپس غذا را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با سیر، پیاز یا نعناداغ تزئین کنید.
ماکارونی
- ماکارونی : 400 گرم
- گوشت چرخ کرده : 200 گرم
- پیاز : 1 عدد بزرگ
- قارچ : 100 گرم
- سیب زمینی : 2 عدد بزرگ
- نخود فرنگی : 100 گرم
- فلفل دلمه ای : 1 عدد
- رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه : به اندازه کافی
- زردچوبه و روغن : به اندازه کافی
در اولین مرحله برای درست کردن ماکارونی مجلسی باید سس ماکارونی را درست کنید که برای این کار حتماً باید اول پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن داخل یک ماهیتابه تفت دهید که پیازها نرم و سبک و طلایی رنگ شوند.
پس از آن کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا یکدست باشد. حالا نوبت اضافه کردن گوشت چرخ کرده به پیاز سرخ شده است و گوشت تا وقتی که رنگ آن تغییر پیدا کند باید تفت داده شود.
در این مرحله باید قارچ و فلفل دلمهای را هم بشویید و به شکل دلخواه آنها را خورد کنید و در کنار آن نخود فرنگی را به تابه اضافه کنید و همه را تفت دهید.
بعد از آن باید ر گوجه فرنگی هم اضافه شود و تفت داده شود تا جایی که بوی خامی ندهد.
این کار باعث میشود که شما ماکارونی خوشمزه تر و خوش طعم تری هم داشته باشید. بعد از این مراحل یک لیوان آب به آن اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید که کمکم گوشت بپزد.
در مرحله بعدی باید توجه داشته باشید که مدام سس ماکارونی هم زده شود و آن را مخلوط کنید که ته ظرف نگیرد و وقتی که آبی که درون ماهیتابه قرار دارد کاملاً تبخیر شد میتوان گفت که سس شما آماده است و میتوانید آن را از روی شعله گاز بردارید و در گوشهای بگذارید و به سراغ خود ماکارونی بروید.
حالا باید یک قابلمه به اندازه مناسب با توجه به تعداد نفرات برداشته و تا نصفه آب کنید و روی شعله گاز بگذارید تا به جوش بیاید.
سپس کمی نمک و روغن اضافه کنید و وقتی که در حال جوشیدن بود ماکارونی ها را درون آن بریزید وقتی ماکارونی نرم شد آن را داخل آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن بگیرید.
بهتر است وقتی که اطراف آنها نرم شده ولی هنوز مغزشان کمی سفت است آن را بردارید؛ یعنی بهتر است ماکارونی مقداری زنده باشد تا وقتی که کاملاً دم می کشد خیلی نرم نباشد.
حالا باید قابلمه را روی شعله گاز گذاشته و مقداری روغن داخل آن بریزید و کمی زردچوبه درون روغن ریخته و چیزی که به عنوان ته دیگ در نظر گرفته اید یعنی سیب زمینی یا نان را در کف قابلمه بگذارید.
طرز تهیه کباب تابه ای غذای سریع برای ناهار
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
یک عدد پیاز
به مقدار لازم زردچوبه و فلفل
به مقدار لازم روغن مایع
برای تهیه کباب تابهای از گوشت چرخکرده، ابتدا ۴۰۰ گرم گوشت را به همراه یک عدد پیاز و مقداری زردچوبه و فلفل درون یک ظرف بریزید و خوب مخلوط کنید تا تمام مواد با هم ترکیب شوند. سپس مواد را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا متمایل و استراحت کند.
پس از گذشت زمان استراحت، مایه کباب را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه یک نارنگی (حدوداً ۱۵۰-۲۰۰ گرم) بردارید و با دست آن را صاف کرده و به شکل دلخواه خود درآورید. سپس ماهی تابه را روی حرارت متوسط داغ کنید و مایه کباب را داخل آن قرار دهید.
از دو طرف کباب را به مدت حدوداً ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید تا همهی طرفها به طور یکنواخت سرخ شوند و گوشت درون کاملاً پخته شود. بعد از پخته شدن، کباب تابهای آماده خوردن است.
در صورت تمایل به افزودن سیبزمینی به کباب، از ۲۰۰ گرم گوشت چرخکرده و دو عدد سیبزمینی استفاده کنید. سیبزمینیها را همراه با گوشت درون ماهی تابه قرار داده و به همراه کباب پخته شوند.
خوراک لوبیا چیتی غذای سریع برای ناهار
لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: چهار لیوان
مراحل تهیه لوبیا چیتی به شرح زیر است:
- لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید و در طی این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیاها گرفته شود و بو و مزه ناخوشایندی پیدا نکنند.
- پیاز را نگینی خرد کرده و درون قابلمه سرخ کنید. هنگامی که پیازها طلایی شدند، آنها را از قابلمه خارج کنید و سیرهای خرد شده را هم در همان روغن سرخ کنید.
- گوجهفرنگیها را خرد کرده و به سیر اضافه کنید. آب گوجهها که تبخیر شد به آن رب گوجهفرنگی اضافه کنید.
- لوبیا چیتی را به بقیه مواد اضافه کرده و پس از تفت دادن کمی، ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید.
- حرارت اجاق را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده و ۳ ساعت به آن زمان دهید.
- در همین حین سیبزمینی را پوست گرفته و نگینی خرد کرده، روی اجاق حرارت قرار داده و زمانی که گرم شدند به لوبیاها اضافه کنید.
- قارچها را شسته و خرد کرده و به لوبیاها اضافه کنید.
- ۲ ساعت پس از پخت لوبیاها، سیبزمینی، قارچ و پیاز داغ را به آن اضافه کنید. سپس فلفل سیاه، زردچوبه و کمی نمک را هم روی مواد بریزید.
- ۱ ساعت زمان که گذشته و لوبیاها کاملاً نرم شده و غذا جا افتاد، زیر حرارت را خاموش کنید.
- هنگام سرو خوراک لوبیا میتوانید کمی آبلیمو روی آن بریزید و از آن لذت ببرید. نان بربری و نان سنگک همراه با این خوراک بسیار خوشمزه هستند.
برنج و ماهی
ماهی سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است که برای بدن ضروری هستند. اگر میخواهید میزی خوشمزه و البته مقوی برای ناهار بچینید، برنج و ماهی از جمله غذاهای خوشمزه محسوب میشود. البته شما میتوانید ماهی را به طرق مختلفی طبخ کنید؛ ماهی سرخ کرده، ماهی سوخاری، ماهی بخارپز با ادویه و روغنهای گیاهی، از جمله بهترین غذا برای ناهار هستند.
عدس پلو غذای سریع برای ناهار
- عدسیکونیم پیمانه
- برنج۴ پیمانه
- پیاز۲ عدد
- زعفران دم کردهبه مقدار لازم
- ادویه مناسب عدس پلوبه مقدار لازم
- روغنبه مقدار لازم
- کشمش پلویی و خرما
برای تهیه عدس پلو، ابتدا عدس را که قبلاً چندین ساعت در آب خیس خورده و نفخش گرفته شده، با مقداری آب بپزید. حرارت را کم کرده و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا خوب پخته شوند اما نرم نباشند. عدسها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
در همان زمان که عدس میپزد، ۲ قاشق غذاخوری روغن را در قابلمهای گرم کنید. پیاز خلال شده را اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف شود. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیازها طلایی روشن شوند.
عدس پخته شده را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس یکچهارم قاشق چایخوری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه عدس پلو را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک قابلمه بزرگ، شش فنجان آب را با یک قاشق غذاخوری نمک بجوشانید. برنجی که قبلاً خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بجوشد. برنج را به مدت ۵ تا ۶ دقیقه با حرارت متوسط بپزید تا دانههای برنج نرم شوند. در حین پختن برنج، گاهی اوقات هم بزنید. بعد از آن که برنج کمی نرم شد، آن را در آبکش آبکش کنید و کنار بگذارید.
در این مرحله، برنج پخته شده و مخلوط پیاز و عدس را در چند لایه متناوب در قابلمهای که سیبزمینی یا نان به عنوان ته دیگ قرار دادهاید، بریزید.
در انتها آب زعفران را به همه جا بریزید و رویش را حتماً یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و حرارت را برای حدود ۱۰ دقیقه تا متوسط بالا ببرید و سپس آن را کم کنید و اجازه دهید عدس پلوی شما حدود ۲۰ دقیقه یا ۳۰ دقیقه دم بکشد.
در نهایت، غذای شما آماده است. میتوانید روی این غذا را با کشمشی که خوب شسته شده و سپس در مقداری کره یا روغن تفت دادهاید در کنار خرمای تفت داده شده در روغن تزیین کنید.
اشکنه
- اشکنه کشک
- اشکنه عدس
- اشکنه سیب زمینی
- اشکنه شیرازی
- اشکنه گوجه فرنگی
ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن داغ شده تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
بعد از آن به پیاز داغ آماده شده کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زردچوبه به مشام برسد.
سپس به پیاز داغ آماده شده نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید، در حدی که نسوزد.
کشک را با یک لیوان آب رقیق کنید و روی نعناء داغ آمده شده بریزید. بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و فلفل بزنید و وقتی چند جوش خورد گردو را به آن اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا کشک نبرد و اشکنه غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد.
پس از غلیظ شدن اشکنه، آن را از روی حرارت بردارید و درون آن نان خشک تیلیت کنید و در کنار پیاز و سبزیجات دیگر میل کنید.
سالاد ماکارونی غذای سریع برای ناهار
- روغن زیتون یک قاشق چای خوری
- ماکارونی شکلی یک بسته
- خیارشور ۲۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- ذرت ۴۰۰ گرم
- نخود فرنگی ۴۰۰ گرم
- هویج ۲ عدد متوسط
- کالباس ۱۵۰ گرم
- لیمو ترش ۱ عدد
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز ۷۰۰ گرم
- نمک، فلفل سیاه و قرمز به میزان لازم
در ابتدا، قابلمهای مناسب با حجم ماکارونیها را پر از آب کنید و آب را به جوش بیاورید. سپس به آب یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و یک قاشق غذاخوری نمک را هم به آب در حال جوش بیفزایید.
ماکارونیهای سالاد را به آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا ماکارونیها به پخت برسند. زمان پخت ماکارونیها بستگی به نوع و ضخامت آنها دارد. پس از پخت، آبکش کنید و ماکارونیها را کنار بگذارید تا سرد شوند.
حالا خیار شور، فلفل دلمهای، هویج رنده شده، و کالباس را نگینی خرد کنید.
در یک ظرف مناسب، ابتدا سس مایونز را بریزید و با همزن یا چنگال آن را کمی رقیق کنید. سپس به سس، فلفل سیاه و قرمز، نمک، آب لیمو ترش، و روغن زیتون اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند.
ماکارونیها را در ظرفی که میخواهید سالاد را در آن مخلوط کنید بریزید. سپس تمامی مواد خرد شده از جمله خیار شور، فلفل دلمهای، هویج، نخود فرنگی، ذرت، و کالباس را به ماکارونیها اضافه کنید.
حالا سس آماده شده را به مواد ماکارونی اضافه کنید و همه مواد را با یکدیگر ترکیب کنید تا سالاد همگن شود.
سالاد را حدود یک یا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود و طعمها به هم متراکم شوند.
پس از خنک شدن، میتوانید سالاد را با تزیینهایی مثل گوجه و زیتون تزیین کرده و سپس سرو کنید.
خوراک گوشت چرخ کرده و سیب زمینی
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
دو عدد سیب زمینی
یک عدد پیاز
یک عدد فلفل دلمه
دو عدد گوجه
یک قاشق غذاخوری رب
به مقدار لازم فلفل و زردچوبه
ابتدا پیاز را درون یک تابه با روغن تفت دهید تا طلایی و شفاف شود، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و دوباره همه مواد را تفت دهید تا گوشت کاملاً پخته شود و رنگ آن تغییر کند.
به گوشت خرد شده فلفل و زردچوبه اضافه کرده و برای چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا طعم و عطر مواد به هم مخلوط شود.
قبل از اضافه کردن به تابه، سیب زمینیها را بپزید و نگینی خرد کنید، سپس آنها را به تابه اضافه کنید.
گوجهها را نیز رنده کنید و به مواد در تابه اضافه کنید. در نهایت، فلفل دلمه خرد شده را نیز به تابه بریزید.
یک چهارم فنجان آب به همراه رب را به مواد در تابه بریزید و درب تابه را بگذارید تا برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه غذا پخته شود.
این غذای خوشمزه را میتوانید به صورت ساندویچی نیز سرو کنید.
آیا این مفید بود؟
Thanks for your feedback!