6 علت برگشت آب از لوله فاضلاب و نحوه رفع آن


برگشت آب از لوله فاضلاب مشکلات متعددی را به همراه دارد و به شدت آزاردهنده است. چون فاضلاب حاوی مقدار زیادی از آلاینده ها بوده و بعد از برگشت به کاسه توالت و سینک و غیره منجر به شیوع بیماری های متعدد می شود. دلایل متعددی برای این قبیل مشکلات وجود دارد که اغلب آنها براحتی قابل حل و پیشگیری هستند. در ادامه علت برگشت آب از لوله فاضلاب و نحوه حل آن را بررسی می کنیم.

 

دلیل برگشت آب از لوله فاضلاب چیست؟

در حالت استاندارد آب بعد از ورود به لوله های فاضلاب باید به سمت چاه یا کانال فاضلاب شهری حرکت کند. اما هر چیزی که مسیر عبور آن را مسدود کند در نهایت باعث برگشت آب از لوله ها و اصطلاحا بالا زدن چاه می شود. چند دلیل عمده در این شرایط وجود دارد که عبارتند از:

رونیکس

1- گرفتگی لوله فاضلاب با دستمال کاغذی

در بسیاری از مواقع افراد به تاثیر بسیار بد دستمال کاغذی بر لوله های فاضلاب اهمیت نمی دهند. به همین دلیل دستمال را در چاه توالت انداخته و در نهایت باعث گرفتگی لوله های فاضلاب می شوند. دستمال کاغذی بعد از ورود به لوله فاضلاب حالت خمیری پیدا کرده اما حل نمی شود. به همین دلیل مانند سد در برابر فاضلاب عمل می کند. دستمال کاغذی های تجمع یافته در لوله های فاضلاب یکی از اصلی ترین دلایل برگشت آب از لوله ها هستند.

اگر دستمال کاغذی های داخل لوله فاصله کمی با دهانه چاه دارند با قلاب و میله فلزی می توانید آنها را بیرون بکشید. در غیر این صورت فنرهای دستی و قلاب مناسب این کار نبوده و از فنر برقی بلند باید استفاده شود. با توجه به مشکلات زیادی که برگشت آب از لوله به همراه دارد، بهتر است در این شرایط با شرکت های لوله بازکنی تهران فوری تماس بگیرید.

2- گرفتگی لوله فاضلاب با مصالح ساختمانی و سنگ

در زمان بازسازی ساختمان ها این احتمال وجود دارد که مصالح ساختمانی مانند سیمان و دوغاب وارد لوله های فاضلاب شوند. بعد از ورود سیمان به لوله ها خیلی زود در جداره و کف تجمع کرده و به توده بسیار محکم تبدیل می شود. سنگ های ریز نیز باعث گرفتگی مسیر عبور فاضلاب می شوند و این مشکل در چاه حیاط به وفور مشاهده می شود. دقت داشته باشید که سیمان حلال ندارد و نمی توان با وارد کردن محلول های اسیدی این نوع گرفتگی را باز کرد. محلول های اسیدی فقط به بافت لوله ها آسیب وارد کرده و باعث پوسیدگی و ترک آنها می شوند.

برای باز کردن مسیر عبور فاضلاب در لوله ها و جلوگیری از برگشت آب، از فنر با مته های فولادی بسیار قوی باید استفاده کرد. به سر فنرهای فلزی مته های بسیار قوی و محکم متصل شده و به سیمان داخل لوله ها ضربه وارد می کند. به مرور این ضربه ها توده سیمانی را شکسته و می توان آنها را از لوله خارج کرد.

در این شرایط پیشنهاد می کنیم با قلاب و میله های فلزی به سنگ و سیمان داخل لوله ضربه نزنید. چون باعث حرکت آنها در لوله شده و فاصله زیادی از دهانه چاه می گیرند. به همین دلیل خارج کردن مصالح از لوله سخت میشود. شرکت های لوله بازکنی برای این قبیل گرفتگی ها از تجهیزاتی به نام سه نظام استفاده می کنند که از لرزش زیاد فنر جلوگیری کرده و قدرت فنر را افزایش می دهد. شرکت هایی از قبیل لوله بازکنی جنوب تهران تهران سماء این خدمات را با سه نظام ارائه می دهند.

3- افتادن اشیاء در چاه فاضلاب

در بسیاری از مواقع ممکن است کودکان در زمان بازی در حیاط اسباب بازی های کوچک خود را در چاه بیندازند. علاوه براین، مواردی از قبیل افتادن دستمال و تکه های پارچه و پلاستیک و غیره به دلیل قرار ندادن درپوش در دهانه چاه می توانند در گرفتگی لوله ها و برگشت آب نقش داشته باشند. بهترین کار برای جلوگیری از این رخ دادن این مشکلات، استفاده از درپوش مناسب در دهانه چاه فاضلاب حیاط، پارکینگ و توالت ایرانی است.

بهتر است به محض افتادن اشیاء در چاه اگر فاصله کمی دارند از قلاب فلزی برای بیرون کشیدن آنها استفاده کنید. دقت داشته باشید که نباید تا زمان خارج کردن اشیاء در چاه آب بریزید. در نهایت اگر هیچ یک از این موارد کارساز نبود، فنر برقی بهترین گزینه به شمار می رود.

4- نصب اشتباه توالت فرنگی و ایرانی

برگشت آب به کاسه توالت فرنگی در بسیاری از ساختمان ها به دلیل نصب اشتباه آن است. در زمان نصب توالت فرنگی باید شیب لوله ها به درستی و کاملا استاندارد تنظیم شوند. در غیر این صورت آب از لوله ها براحتی پایین نرفته و به داخل کاسه توالت برگشت زده می شود. متاسفانه در این شرایط تنها راهکار تعمیر توالت فرنگی و نصب مجدد آن به روش استاندارد است.

 

5- لوله کشی غیر استاندارد

در تمام ساختمان ها شیب لوله ها در بخش های مختلف باید بر اساس استانداردها تنظیم شود. شیب لوله ها اگر بیش از اندازه کم باشد، آب از لوله برگشت زده میشود. علاوه براین، شیب زیاد لوله ها نیز مشکلاتی از قبیل شیفوناژ کردن لوله ها را به همراه دارد. به همین دلیل باید در زمان لوله کشی به این موارد توجه شود. در حالت استاندارد شیب لوله ها 2 درصد در نظر گرفته می شود که با توجه به قطر لوله مقدار آن تعیین می گردد.

اگر قطر لوله 50 تا 65 باشد، شیب استاندارد 2 درصد و برای لوله هایی با قطر 80 الی 150 مقدار آن 0.1 در صد و برای لوله هایی با قطر بیشتر از 200 شیب 0.5 درصد در نظر گرفته خواهد شد. دقت داشته باشید که نحوه محاسبه شیب باید به گونه ای باشد که سرعت حرکت فاضلاب در آن 70 سانتیمتر در ثانیه باشد.

6- پر بودن چاه فاضلاب

اگر ساختمان به فاضلاب شهری متصل نیست و فاضلاب وارد چاه می شود، احتمال پر شدن چاه وجود دارد. با توجه به اینکه چاه های فاضلاب دارای ظرفیت خاصی هستند، بعد از ورود مداوم فاضلاب و گذشت زمان چاه پر شده و باید تخلیه انجام شود.

سخن آخر

بر اساس آنچه اشاره شد، هر چیزی که باعث مسدود شدن مسیر عبور فاضلاب شود، در نهایت منجر به برگشت آب از لوله فاضلاب خواهد شد. گرفتگی لوله های فاضلاب با دستمال کاغذی، مصالح ساختمانی و سیمان، اسباب بازی، کم بودن شیب لوله های فاضلاب و نصب اشتباه توالت فرنگی همگی از مواردی هستند که در بروز این مشکلات نقش دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا